(1)

Vaikuta tunteisiin!: Lisää voimaa tekemiseen

e-kirja


Tunneakatemian perustajan, kirjailija Jarkko Rantasen uutuuskirja Vaikuta tunteisiin! Lisää voimaa tekemiseen tuo konkreettiset tunteisiin vaikuttamisen keinot kaikkien ulottuville. Teos jatkaa suositun Tunteella! Voimaa tekemiseen -kirjan teemoja.

”Tunteet ovat mukanamme koko ajan - myös työpaikalla. Sen sijaan, että niiden olemassaolo kielletään, peitetään tai niitä vähätellään, niitä kannattaa johtaa. Tunteisiin vaikuttamisen tasoja on kolme: omien tunteiden hallinta, toisten tunteisiin vaikuttaminen ja organisaation tunneilmaston johtaminen. Ja suuntia kaksi: negatiivisten tunteiden käsittely ja positiivisten tunteiden herättäminen. Lisäksi kannattaa oppia 10 ratkaisevaa periaatetta, jotka vaikuttavat tunteiden taustalla”, tiivistää Vaikuta tunteisiin -kirjan ytimen kirjailija Jarkko Rantanen.

Miksi tunteet kannattaa huomioida myös työpaikalla?

Jarkko Rantasen mukaan tunteita pitää johtaa työssä paitsi työviihtyvyyden myös tuloksen ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Hän antaa viitteeksi muutaman liiketaloudellisen perusteen:

- Tyytyväiset työntekijät tuovat 40 % enemmän liikevaihtoa kuin tyytymättömät

- Organisaation ilmapiiri selittää jopa 20-30 % liiketuloksesta

- Johdon toiminta selittää jopa 50-70 % organisaation ilmapiiristä

- Asiakaspalvelun ilmapiirin nouseminen 1 % näkyy 2 % myynnin kasvamisena.

Tunteita voi lähestyä myös järki ja faktat edellä

”Kiusaantumisen, lässytyksen tai myötähäpeän sijaan nykyaikaisen tiedon valossa tunteita voi lähestyä myös järki ja faktat edellä, osuvien tarinoiden ja esimerkkien avulla, konkreettisten työkalujen kanssa”, Rantanen toteaa. Jarkko Rantasen tapa lähestyä tunteita työelämässä on radikaali ja ainutlaatuinen - ja toimiva. Kirja perustuu paitsi tuoreimpaan tieteelliseen tietoon myös Rantasen organisaatioiden, tiimien ja yksilöiden tunnevalmennuksista saamaan käytännön kokemukseen.