(70)

Vaaran varjo

äänikirja ja e-kirja


Venäläisen gangsteripomon lähettämä liettualainen pikkurikollinen Bernandas on ajamassa Norjaan laittoman lastin kanssa. Tavallinen salakuljetuskeikka. Rajoilla Bernandas pelkää eniten huumekoiria.

Norjaan saavuttuaan Bernandas kohtaa varsinaiset vaikeudet. Kontakti Norjassa ei saavukaan tarkoin sovitulle paikalle. Syrjäisellä maaseudulla kontaktia odotellessa Bernandasille selviää, minkälainen lasti hänellä on. Ympärillä on lunta puoleen sääreen, pakkanen kiristyy, on pilkkopimeää. Bernandas joutuu paniikkiin, murtautuu mökkiin ja yrittää pelastaa itsensä ja lastinsa.

Norjan Sarpsborgissa löydetään kotoaan julmasti murhattuna vanha opettaja Viggo Holm.

Murhatutkimuksen johtoon lähetetään rikospoliisista Kriposista Anton Brekke, joka pelaa suurilla panoksilla niin pokeripöydässä kuin poliisiorganisaatiossa. Hän on älykäs, kylmäverinen ja tarkka huomioija. Yleensä Brekke ottaa tutkimukset mielenkiintoisina haasteina. Nyt hän lähtee vastentahtoisesti paikkakunnalle lumen, pakkasen ja talven keskelle. Olisi muutakin tekemistä. Hän päättää suoriutua tutkimuksista nopeasti päästäkseen takaisin kotiin joulunviettoon.

---

Jan-Erik Fjell on ottanut haltuunsa Norjan kirjailijoiden kuninkuuden - ja noussut jopa koko Pohjoismaiden dekkarikuninkaaksi. Hänen esikoisteoksensa ilmestyi 2009 ja vuoden päästä siitä ilmestyi hänen ensimmäinen rikosromaaninsa, Ilmiantaja. Suunnattoman suosion saavuttanutta kirjaa ylistivät sekä kriitikot että lukijat. Kirja palkittiin norjalaisella Bokhandler-palkinnolla.


Lukija: Jarmo Mäkinen
Kesto:

3.7

70 arvosanaa

Taru

30.6.2023

Pitkästyttävä. Lukijalle plussat