(177)

Usko, toivo ja huijaus: Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin

äänikirja ja e-kirja


Ketä tahansa voidaan huijata, pettää ja johdatella. Ihminen on manipuloitavissa, sillä luontainen taipumuksemme toiveajatteluun saa meidät kuvittelemaan, että olemme jostain syystä saaneet erityisen aseman suhteessa muuhun maailmaan.

Usko, toivo ja huijaus -kirjansa uudistetussa toisessa painoksessa ylilääkäri, psykoterapeutti ja dosentti Hannu Lauerma muistuttaa historian ja nykyajan todellisten ja hätkähdyttävien esimerkkien avulla järjen käyttämisen tärkeydestä. Ihmisten herkkäuskoisuutta ja toiveajattelua hyväksi käyttävää huuhaata ja huijaamista esiintyy niin vaihtoehtolääkinnän piirissä kuin uskonnollisissa lahkoissa ja kulteissakin. Suggestioilmiöiden, kriminaalipsykiatrian, väkivaltarikollisuuden, psykopatian ja manipulaation asiantuntijana Lauerma kehottaa itse kutakin lakkaamasta uskomaan liikoja omasta kyvystään tavoittaa vaivatta asioiden ydin. Manipulaatiolta suojautumiseksi riittää, että käyttää järkeä ja luottaa siihen.

Perusteellinen, asiantunteva sekä värikäs teos käy läpi niin uskomushoidot, sensaatiouutiset, väkivaltaiset kultit kuin noitatohtoritkin. Sen avulla mielikuvituksesta, ihanteista ja haltioitumisesta saa enemmän kuin antautumalla johdateltavaksi ja manipuloitavaksi. Usko, toivo ja huijaus tarjoaa materiaalia myös niille, jotka ovat huolestuneita omasta tai omaisensa liittymisestä ongelmallisesti valtaa käyttäviin yhteisöihin.


Lukija: Lauri Kortelainen
Kesto:

3.8

177 arvosanaa

Paula

10.11.2023

Suosittelen, taatua Lauermaata, hyvä lukija😊

Hannu

22.10.2023

Asiallinen, kiihkoton, humoristinen, mielenkiintoinen.

Rauni

21.9.2023

Erinomaisen opettava, selväjärkinen ja hauskakin kirja.