(349)

Uhrilampaat

äänikirja ja e-kirja


Kauhutrillerien kylmäävin klassikko

Hienovaraisen piinaava, uuden trilleritrendin aloittanut sarjamurharomaani, jonka elokuvasovitus kahmi Oscar-palkintoja ja joka sementoi Hannibal Lecterin aseman kaikkien aikojen kauheimpien roistojen listan kärjessä.

Uhrinsa nylkevä sarjamurhaaja Buffalo Bill pitää seudun naisia kauhun ja poliisia hämmennyksen vallassa. FBI lähettää nuoren agenttinsa, Clarice Starlingin, haastattelemaan psykiatri ja psykopaatti Hannibal Lecteriä korkean turvaluokituksen vankilaan. ”Kannibaali-Hannibalin” avulla FBI:lla voi olla mahdollisuus napata Buffalo Bill - mutta saadakseen Lecterin puhumaan Starlingin täytyy kertoa itsestään ja palata kipeään menneisyyteensä.

Thomas Harrisiltaon julkaistu kuusi romaania, ja häntä pidetään nykyaikaisen kauhutrillerigenren uranuurtajana. Harris on onnistunut luomaan legendaarisia hirviöitä, joiden kauheus ei kumpua yliluonnollisuudesta vaan jostain paljon pelottavammasta - ihmisyyden pimeimmästä ytimestä. Harris viettää hahmojaan rauhallisempaa elämää Floridassa ja tekee vapaaehtoistyötä merilintujen suojelemisen parissa.



4.2

349 arvosanaa

Jenni

6.10.2023

loistava lukija!

Ulla

12.7.2023

transfoobian ohella tosi hyvä kirja, ei yhtä hyvä kun sarjan ensimmäinen (red dragon, 6/5, lue!!) mutta pitää hyvin otteessaan kirjan loppuun asti. Päähahmon ja Lecterin suhde on kiinnostava. toivottavasti Starling ja Graham tapaavat seuraavassa kirjassa

patrik

13.5.2023

Klassikko