(339)

Tähtitiedettä kiireisille

äänikirja ja e-kirja


Kattava ja yleistajuinen johdatus tähtitieteeseen ja maailmankaikkeuteen

Astrofysiikan supertähti Neil deGrasse Tyson esittelee säkenöivän tiiviisti ja viihdyttävästi tähtitieteen perusperiaatteet ja tosiasiat alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin, kvarkeista kvanttimekaniikkaan ja pimeästä energiasta aina elämän etsimiseen maailmankaikkeudesta.

"Tiede on aivan liian tärkeä ja liian hauska asia jätettäväksi vain tieteentekijöille. Kuten Neil deGrasse Tyson tämän kirjan viimeisessä luvussa muistuttaa, emme voi todella ymmärtää itseämme, jos emme ymmärrä meitä ympäröivää maailmaa. Kaikelle luulolle, itsekeskeisyydelle ja fanaattisuudelle paras vastapaino on tieto. Ilman tietoa ei voi olla viisautta, ja viisautta niin meistä jokainen kuin koko maailmakin tarvitsee.” – Esko Valtaoja kirjan esipuheessa

Neil deGrasse Tyson (s. 1958) on New Yorkin Luonnohistoriallisen museon planetaarion johtaja sekä tunnettu astrofyysikko ja tieteen yleistajuistaja. Hän on kirjoittanut lukuisia astrofysiikkaa ja tähtitiedettä käsitteleviä kirjoja suurelle yleisölle ja mm. juonsi Carl Saganin Cosmos-sarjan uuden tuotantokauden National Geographic Channelilla.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.1

339 arvosanaa

Anonyymi

10.8.2022

Kiinnostavaa asiaa ymmärrettävässä muodossa.

Jarkko

24.11.2021

Mielestäni deGrasse Tyson osaa erinomaisesti kansantajuistaa vaikeaselkoiset asiat, eikä tämä teos ole poikkeus. Nimensä veroinen pintaraapaisu isomman mittakaavan aiheista. Todella hyvä.

Mari

15.9.2021

Kiinnostavasti ja helppotajuisesti kerrottu maailmankaikkeudesta. Planeetoista, valosta, pimeästä aineesta, alkuaineista, tieteilijöistä jne.