(41)

Tähtipylly

äänikirja ja e-kirja


Tennissukkia ja muita miehen elämän taitekohtia

Tähtipylly on Jori Reijulan humoristisen romaanitrilogian toinen osa, jossa lattesukupolven valioedustaja ja puutarha-alan insinöörikomeetta Jiipee jatkaa ketterää kompurointiaan miehen tiellä ja vähän tien poskessakin.

Jiipee on työmatkalla Roomassa juopottelevan esimiehensä kanssa. Monista piinallisista tilanteista luovinut matkamies on helpottunut päästessään kotiin, mutta juuri kotona, Jiipeen kalsarilaatikossa, lymyilee onnettomuuden alku, valkoinen miesten sukka. Vieras sukka. Jiipeen kalsarireviirillä.

Mustasukkaisuuden piru ottaa vallan kuopiolaisessa kotitaloudessa kysymättä lainkaan lupaa Raija-vaimolta, jonka toleranssi kaikenmoiseen turhanaikaiseen elämöintiin on tunnetusti tasan nolla. Jiipeen on muutettava piruineen toiseen osoitteeseen. Ja kuin tilauksesta myös työpäivät alkavat saada helvetillisiä sävyjä, kun pomo keksii kiristää Jiipeetä Rooman-törttöilyistään.

Työ ja perhe, jo kaksi rikkinäistä jalkaa Jiipeen kolmijalkaisessa elämän voimavarojen jakkarassa. Väistämätöntä takapuolituntumaa tantereeseen ei pysty pehmentämään edes Iida-tyttären antama lohtulelu, yksisarvinen nimeltä Tähtipylly.

Jori Reijula (s. 1982) on tekniikan alan dosentti ja työskentelee sosiaali- ja terveysalan organisaatiossa johtotehtävissä. Joulukuussa 2023 ilmestyvä Museokilvet päättää hänen humoristisesta näkökulmasta miehen elämää tarkastelevan romaanitrilogiansa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet teokset Lattesamurai ja Tähtipylly.

Romaaneillaan Reijula toivoo tuovansa huumorin avulla kevennystä ruuhkavuosiaan elävien arkeen sekä ymmärrystä siitä, että monet muutkin tahkoavat samojen ongelmien parissa. Elämäniloa räiskyvä vaimo on johdattanut keittiöpsykologiasta innostuneen, perhekeskeisen kirjailijan taruakin ihmeellisempään Pohjois-Savon valtakuntaan, ja seikkailu Kuopiossa jatkuu yhä.


Lukija: Antti Lang
Kesto:

3.8

41 arvosanaa

Ilpo

26.12.2023

Selvästi parempi kuin ensimmäinen osa

Vesa

20.12.2023

Ihan hitsin hauska ja koukuttava! 5/5!

Anonyymi

26.3.2023

Todella hauska! Nauroin ääneen! 5/5