(301)

Tyttölapsi nro 291

äänikirja ja e-kirja


Koskettava tositarina poikkeuksellisesta lapsuudesta

Millaisia elinikäisiä jälkiä lapsuuden traumat ja pitkäaikaissairaus jättävät – ja miten rohjeta uskoa olevansa rakkauden arvoinen? Valtavaa huomiota herättänyt teos tunnetulta dekkaristilta.

Raastava avioero 15-vuotisen liiton jälkeen romahduttaa Ninni Schulmanin. Kriisi vie kirjailijan psykiatriseen hoitoon ja pakottaa hänet kohtaamaan tuskallisia muistoja lapsuuden loputtomista sairaalajaksoista. Vanhojen potilasasiakirjojensa avulla hän ryhtyy ruotimaan lamauttavaa läheisriippuvaisuuttaan ja hylätyksi tulemisen pelkoaan.

Tarkkanäköinen ja omakohtainen romaani synnynnäisen selkävamman kanssa elävän kirjailijan lapsuudesta, jota värittivät sairaus, yksinäisyys ja ulkopuolisuus, sekä aikuiselämästä, jossa pahimmat pelot käyvät toteen.

Ninni Schulman (s. 1972) on ruotsalainen toimittaja ja dekkarikirjailija, jonka suosittua Hagfors-sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Omaelämäkerrallinen Tyttölapsi nro 291 perustuu Schulmanin omaan sairauskertomukseen ja lapsuuden kokemuksiin Värmlannissa.


Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto:

3.7

301 arvosanaa

Eeva

8.3.2024

Olipa mahtava kirja! Kiitos kirjailijalle! 🌹

Merja

17.11.2023

Mukaansa tempaava, upea kertomus omasta itsestään, oli pakko kuunnella melkein keskeytyksettä, niin mielenkiintoista ja rohkeaa kerrontaa.

Roosa

12.6.2023

Koskettava teos.