(77)

Tyttöjen vuosisadat

äänikirja


Kasvaminen ja aikuistuminen ovat olleet vaikeita prosesseja halki vuosisatojen. Puitteet ja maailma muuttuvat aikojen saatossa, mutta tietyt perusasiat yllättävän vähän. Jokainen kasvava nuori on etsinyt omaa paikkaansa yhteiskunnassa sekä omien toiveiden että ulkopuolisten odotusten ristipaineissa. Tämä teos johdattaa tyttöjen elämään keskiajalta 1800-luvulle niin Suomessa ja Pohjolassa kuin Britanniassa ja Ranskassakin. Kirjassa käydään läpi, millaista oli kasvaa naiseksi esimodernin ajan perheissä. Siinä käsitellään kasvatusta ja koulutusta, arjen askareita, leikkejä ja huveja, sydänsuruja, unohtamatta kahnauksia sisarusten kanssa. Esiin nousee ennen kaikkea tyttöjen oma ääni ja menneisyyden moninaisuus.


Lukija: Anni Kajos
Kesto:

3.9

77 arvosanaa

mama

6.7.2022

Se

Heidi-Maaria

2.5.2022

Antaa ihan hyvän kuvauksen aiheesta. Itse olisin toivonut laajempaa ja yksityiskohtaisempaa kuvausta. Hyvä ala-asteikäiselle.

Viivi

19.3.2022

Historiaa tuntevalle ei tarjonnut uutta tietoa, mutta esimerkiksi lukiolaiselle tämä olisi mielenkiintoinen ja selkeä tietopaketti naiseksi kasvamisesta noin 1200-1800-luvuilla. Hieno veto kirjoittajalta tehdä hyvin tutkimastaan graduaiheestaan tällainen kirjaversio.