(1)

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani: Karavaanin matkassa

e-kirja


Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ovat tuoneet suomalaiseen iskelmään uuden vaihteen.

Kilpeläisen iskelmän perinteitä kunnioittavat tekstit ja sävellykset sekä Kaihon Karavaanin latinalaisamerikkalaista musiikkiperinnettä lainaileva bändisoundi ovat voittaneet kansan puolelleen. Kilpeläisen johtama yhtye sopisi aivan yhtä hyvin Olavi Virran tribuuttikonserttiin kuin maailmanmusiikkifestivaaleille minne päin maailmaa hyvänsä.

Kaihon Karavaani onkin kuin tämän päivän Dallapè, joka vie musiikin ilosanomaa Suomen jokaiseen niemeen ja notkoon. Kymmenvuotiaan yhtyeen keikkakalenteri on hengästyttävä; viime syksyn klubikiertueen jälkeen koittivat kesän tanssilavat ja tänä syksynä orkesteri lähtee peräti 32 konserttisalin kiertueelle.

Karavaanin matkassa - Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaanin matkapäiväkirja seuraa kuvin ja tekstein Kaihon Karavaania 100 vuotiaassa Suomessa vuonna 2017.

Kaiken keskiössä ovat Kilpeläisen tekstit, jotka puhuttelevat kuulijaa herkkyydellään ja rikkaalla kielellään. Kilpeläinen ei perinteisten rakkauslaulujen ohella pelkää kirjoittaa maahanmuutosta, häpeästä tai ihmissuhteiden kipupisteistä.

Matkakirjan kirjoittaja ja valokuvaaja Tommi E. Virtanen on kulkenut Karavaanin matkassa keskittyen kuvaamaan niin hurmoshetkiä keikoilta kuin hiljaisia hetkiä maantien varrelta tai majoituspaikoista. Kirjan punaisena lankana kulkevat Kilpeläisen lyriikat, joiden taustoja Kilpeläinen valottaa tarinoillaan.

Yhtyeessä on kuitenkin myös viisi muuta soittajaa, jotka saavat jokainen hetkensä kirjan sivuilla. Kuvitusta rikastuttavat Kilpeläisen bändikavereistaan ja keikkamaisemista tekemät karikatyyripiirustukset. Teoksen graafisesta ilmeestä vastaa Joel Melasniemi, joka on myös Kilpeläisen levynkansien suunnittelija.