(79)

Tutankhamonin salaisuudet: Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin

äänikirja ja e-kirja


Tutankhamon on nykyään Egyptin tunnetuin faarao, koska hänen hautansa löydettiin lähes koskemattomana vuonna 1922. Löytö avasi oven ennestään tuntemattomaan maailmaan. Hauta ja sieltä löytynyt koskematon muumio ovat muinaisen tiedon aarteisto, josta on ammennettu jo sadan vuoden ajan.

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elämään ja aikaan arkeologin näkökulmasta. Haudasta löytyviä johtolankoja seuraten arkeologi ryhtyy salapoliisityöhön avatakseen niin yksilön kuin hänen yhteiskuntansakin historiaa. Uudet tutkimusmenetelmät paljastavat yhä uutta tietoa muinaisten egyptiläisten elämästä, tavoista ja uskomuksista.

Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen äärelle. Millaisin menoin Tutankhamon saateltiin hautaan? Mitä löydöt kertovat Tutankhamonin hallituskaudesta?

Kirja juhlistaa haudan löydöstä lähtenyttä satavuotista tutkimustaivalta. Se avaa myös suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten osuutta Tutankhamonin ja muinaisen Egyptin tutkimuksissa.



4.0

79 arvosanaa

Anonyymi

10.2.2024

Mielenkiintoinen, uutta tietoa maallikolle sopivasti kerrottuna.

Jesse

14.6.2023

Mielenkiintoista minuutista toiseen.

Eeva

12.4.2023

Huikea paketti historiaa. Haudan etsiminen ja löytäminen on varsinainen jännitystarina.