(54)

Tuntemani maailma

äänikirja ja e-kirja


Kirjailijan kuuluu ymmärtää omia tunteitaan ja eläytyä toisten, todellisten tai kuviteltujen, ihmisten kokemuksiin. Mutta mitä enemmän tunteita on, sitä nopeammin niihin myös väsyy. Kun muuttuva maailma ja yhä huolestuttavammiksi käyvät uutiset työntyvät ihon alle, tunteita on jo yksinkertaisesti liikaa. Ei kai voi olla kansalaisvelvollisuus viedä itseään toistuvasti jaksamisen äärirajoille tai kantaa koko ajan sisällään toisten kärsimystä? Täytyy kai olla muitakin tapoja elää?

Kirjailija alkaa käydä terapiassa ja tilaa potilasasiakirjat varhaisvuosiltaan. Hän työntää päänsä kylmällä vedellä täytettyyn pullataikinakulhoon. Hän tutkii psykopaatteja, noita populaarikulttuurin sydämettömiä hirviöitä, jotka ovat todellisuudessa usein jotakin muuta. Miksi itse asiassa pidämme empatiaa niin suuressa arvossa?

Tuntemani maailma päättää Pauliina Vanhatalon omaelämäkerrallisen trilogian. Ajatuksia herättävä teos tutkii ihmisen osaa ilmastokriisin ja pandemian keskellä.


Lukija: Anni Kajos
Kesto:

3.5

54 arvosanaa

Riitta

2.6.2021

Syvällinen ja hieno kirja.

M

6.3.2021

Kirja vaikuttaa erinomaiselta mutta sitä ei pysty lukunopeuden vuoksi kuuntelemaan. Äänen säätö hitaammalle ei auta, sillä ainoa vaihtoehto on puolestaan äärimmäisen hidas. Harmi!

Hanna

17.2.2021

Tämä kirja jäi mieleen, tämä alkoi enemmän luoda oivalluksia ja sisäistä vuoropuhelua ja fiiliksiä jälkikäteen kuin lukemisen aikana. Luin ite, koska äänikirjan lukija piti hillitöntä kiirettä. Mutta siis tää on todella lempikirjailijoitani.