(24)

Tunteiden maailmanhistoria

äänikirja ja e-kirja


Kuinka tunteet rakensivat maailman

Richard Firth-Godbeheren Tunteiden maailmanhistoria osoittaa, kuinka tunteet ovat ohjanneet historian mullistuksia.

Tunteiden maailmanhistoria kartoittaa ihmiskunnan vaiheita tunteiden näkökulmasta filosofian ja suurten uskontojen synnystä alkaen. Tunteet eivät ole universaaleja vaan ne ovat olleet erilaisia eri kulttuureissa ja muuttuneet ajan myötä.

Tunteet ovat olleet mukana kaikissa historian käännekohdissa, ja ne ovat muokanneet maailmaa aivan samalla tavalla kuin teknologia ja politiikka. Muun muassa Rooman valtakunnan tuho, noitavainot, tieteellinen vallankumous ja maailmansodat voidaan ymmärtää paremmin, kun niitä tarkastellaan oman aikakautensa vallitsevien tunnetilojen näkökulmasta.

Tunteiden tutkija Richard Firth-Godbehere yhdistää tässä kirjassa psykologiaa, neurotiedettä, filosofiaa, taidehistoriaa ja uskontotiedettä. Tuloksena on huikea matka maailman ympäri ja historian halki. Kirja osoittaa, kuinka tunteiden ymmärrys ja kokeminen on muuttunut aikojen saatossa ja kuinka käsityksemme tunteista – ja tunteet sinänsä – ovat muovanneet meitä ja maailmaamme.

FT Richard Firth-Godbehere tutkii tunteiden historiaa, kieltä, tiedettä ja filosofiaa. Häntä pidetään yhtenä maailman johtavana inhon asiantuntijana. Tällä hetkellä hän työskentelee Lontoon yliopiston tutkijana. Tunteiden maailmanhistoria on hänen ensimmäinen populaari tietokirjansa.


Lukija: Aku Laitinen
Kesto: