(24)

Tid att leva

e-kirja


Tid att leva hjälper dig som har problem med stress att återta kontrollen över ditt liv. Du får hjälp att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet – och att förändra den stress som är möjlig att göra något åt.

När kraven är många i livet kan vi tappa riktningen och börja prioritera ”borden” och ”måsten”. Vi kanske minskar kontakten med vänner och familj och tar mindre tid till att göra roliga eller rogivande saker – sådant som fyller på vår energi Kanske lägger vi mycket tid på att hålla tempot på arbetet eller på att hemmet ska vara perfekt i ett försök att få kontroll över situationen. ”Först ska jag bara fixa det här, sen kan jag slappna av.” Men vi missar tillfällen för återhämtning och på sikt dränerar vi oss själva på energi. Vi riskerar också att missa själva livet.

Tid att leva baserar sig på ACT (Acceptance and commitment therapy) och välbeprövade metoder från studier av beteendeterapi och neuropsykologi vid stressproblematik. Boken är upplagd som ett program du kan följa vecka för vecka.