(501)

Terapiassa

äänikirja ja e-kirja


Koukuttava psykologinen trilleri Gillian Flynnin hengessä

20-vuotias Ira on sarjamurhaaja. Syyt siihen ovat hänen menneisyydessään, lapsuudessa, joka julmasti riistettiin häneltä. Ei ollut sattumaa, että hänen vanhempansa antoivat hänelle nimen, joka tarkoittaa latinaksi vihaa.

Clarissa on keski-ikäinen psykoterapeutti, alansa huippu Suomessa. Hän on kaikille tv:stä ja naistenlehdistä tuttu, onnekkaimmille jopa hänen tyylikkäältä vastaanotoltaan. Kun Ira ryhtyy Clarissan potilaaksi, alkaa kissa ja hiiri -leikki, jonka sääntöjä ei kumpikaan tunnista. Sellainen ei juuri koskaan pääty hyvin.

Martta Kaukonen (s. 1976) on helsinkiläinen elokuvakriitikko. Terapiassa on hänen esikoisromaaninsa, joka on kuin verestä muodostunut Rorschach-läiskä.



3.6

501 arvosanaa

Katja

13.3.2024

pidin erityisesti kirjan roolien eri lukijoista 👍🏻 juoni kulki salaperäisen arvattavasti ja kerronnan tyyli oli hienosti valittu.

Jaana

27.1.2024

Olen kuunnellut molemmat enkä saa kiinni näiden hehkutuksesta, lähinnä tylsää ja vastenmielistä kuultavaa. Oliko tarkoitettu todeksi lainkaan vaiko vain särkyneen mielen tuottamien harhojen kuvausta, en saanut kiinni. En jaa näiden kirjojen saamaa hehkutusta, pakko oli kuitenkin kuunnella loppuun saakka, josko jpku selitys olisi auennut. Ei tapahtunut sitäkään. Ehkä jossain kuvauksessa ollut Vekkulaan vertaaminen hieman osuu oikeaan.

marja

6.1.2024

Mielenkiintoinen, erilainen.