(63)

Teddy, Aikka ja Alpo: Alpo Hakalan musiikki ja elämä 1957–2021

äänikirja ja e-kirja


Ujon pojan nousu suomalaisen rockmaailman huipulle.

Parikymppinen Alpo “Teddy” Hakala niitti 70-luvun lopullahuikeaasuosiota Suomen ykkösbändi Teddy & The Tigersin kanssa. Mitä sitten tapahtui? Entä sitä ennen?

Alpo oli hiljainen putkimiehen poika Keravalta, joka nousi rocktähteyteen Teddy & The Tigersin johtohahmona. Tigersin jälkeen hänestä tuli Aikka ja uudesta bändistä Bad Sign. Rockabilly vaihtui rhythm’n’bluesiin mutta keikkoja riitti. Väliin Alpo kokeili muita töitä, raittiutta ja perhe-elämää.

Alpo kertoo oman tarinansa, jota perhe, ystävät, bändikaverit, roudarit sekäkeikkamyyjät täydentävät. Myös managerit, fanitja levytuottajat saavat sanansijan.

Tapani Bagge on pitkän linjan kirjailija, joka tunnetaan etenkin dekkareista ja historiallisista romaaneista. Jari Eklund on valokuvataiteilija, joka on kirjoittanut kirjat Syntyneet rokkaamaan ja Tiger Twist. Yhdessä he ovat tehneet kirjan Prosenttimies – Bikerin tarina. Kumpikin on kotoisinKeravalta.


Lukija: Jari Nissinen
Kesto:

3.9

63 arvosanaa

vesaheikkilouko

3.4.2023

Rokin arkirealismia. Lämminhenkinen.

Hannu

30.3.2023

En vain voi sietää tätä lukijan ääntä! Lopetin välitömästi kuuntelun. Toinen lukija voisi olla parempi..tämä henkilö esittää liikaa jne.. Henk.mielipide