(1105)

Talo maailman reunalla

äänikirja ja e-kirja


Vuosi Islannin maaseudulla on kaikkea muuta kuin vuosi Provencessa!

Talo maailman reunalla on hurja ja hykerryttävä kertomus Islannin syrjäisimpään kolkkaan muuttaneen perheen ei niin tavallisesta arjesta yhden arktisen vuodenkierron aikana.

Uusi kotiseutu Länsivuonot on henkeäsalpaavan kaunis, mutta vain 6 000 ihmisen asuinpaikka. Rämön perheen kotina on ikivanha kivitalo, yhtä omintakeinen kuin seudun asukkaat. Mahtimiehet ja -naiset, jotka koputtavat ovelle, kun uudisasukkailta loppuvat konstit, ja jotka tietävät talon salaisuudet.

Suurin mahti on kuitenkin luonnolla. Kesällä aurinko nousee pohjoisesta ja aallot iskeytyvät ikkunoihin. Talvella kylää koettelee monta kertaa ófærð. Läpipääsemätön. Sää, jolloin edes iso nelivetomaasturi ei pääse tielle. Ja kerran lumi vyöryy kylään, peruuttamattomin seurauksin.

Kaupunkilaisperheen vuosi maaseudulla on yllätyksellinen, antoisa ja unohtumaton.

Satu Rämö on luova yrittäjä, kirjailija ja suosittu somevaikuttaja. Rämön islantilaista yhteiskuntaa kuvannut Islantilainen voittaa aina -teos sai Vuoden matkakirja -palkinnon. Yhteensä hän on julkaissut parisenkymmentä kirjaa eri elämänalueilta, muun muassa äitiydestä, yrittäjyydestä ja hevosvaelluksista.


Lukija: Ella Pyhältö
Kesto:

4.1

1105 arvosanaa

Hanne

3.1.2024

Positiivisessa hengessä kirjoitettu kuvaus elämästä Islannin maaseudulla. Hyvä lukija.

Elerin

17.12.2023

aivan ihana kirja:) ja ihanat muistot tule mieleen omasta islannin matkasta ja vielä lisää halua mennä takaisin sinne seikkailemaan!

kaunis

6.12.2023

arki on mielenkiintoinen juttu