(24)

Sömnö

äänikirja


Runeberg-palkinto 2019.

Todellisuuden kätkettyihin puoliin vihkiytynyt kirjailija Isak Severin työstää syväluotaavaa elämäkertaa tukholmalaisesta kuvataiteilija Werner H. Bergeristä, joka nauttii kansainvälisissä taidepiireissä myyttistä mainetta. Isak on vakuuttunut, että paljastaakseen taiteilijan salaisuudet hänen on selvitettävä Bergerien suvun vaiheet pienimpiä yksityskohtia myöten. Selonteosta kasvaa seikkailu Belgian Kongon viidakoihin, Itävaltaan, Ranskaan ja lopulta Ruotsiin, karulle Sömnön saarelle. Suvun tarina on täynnä tieteen ihmeitä, uskontoa, taidetta, unia ja petollista rakkautta. Kaiken tämän kiteytymä on Werner H. Berger, joka näyttäisi käyvän kauppaa tuntemattomien voimien kanssa. Hänen salattuja pyrkimyksiään säestävät Richard Wagnerin oopperat.



3.4

24 arvosanaa

Anonyymi

22.1.2024

Enpä alkua pidemmälle jaksanut😒

Anne

11.10.2023

Yritin kyllä kovasti kuunnella, moneen otteeseen, mutta en vaan pystynyt. Kirja oli iso pettymys. Ehkäpä odotukset oli korkealla esittelytekstin takia, en tiedä.

Juuso

18.3.2021

Erittäin oivallinen ja mielenkiintoinen kirja. Hyvää kerrontaa ja välillä todella mukaansa tempaavaa. Isoja teemoja pohditaan.