(571)

Syvissä vesissä

äänikirja ja e-kirja


Sandhamin murhat -sarjan ensimmäinen osa!

Helteisenä heinäkuun aamuna kelluu Sandhamnin saaren läntiselle reunalle outo paketti: kalaverkkoon kietoutunut miehen ruumis. Muutamaa päivää myöhemmin lähistöltä löydetään raa'asti murhattu nainen. Thomas Andreasson Nackan poliisista alkaa tutkia tapausta yhdessä lapsuudenystävänsä Nora Linden kanssa, joka kuuluu saaren vakituisiin lomanviettäjiin. Kesäisessä idyllissä liikkuu kylmäverinen murhaaja ja johtolangat ovat tiukassa, paineet murhaajan löytämiseksi kasvavat jokaisen kesäpäivän myötä. Murhaaja ei saa iskeä uudestaan.

Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen täysipäiväinen dekkarikirjailija. Hän debytoi kirjailijana vuonna 2008 rikosromaanillaan Syvissä vesissä (suom. Outi Menna, 2012), joka on Sandhamnin murhat -sarjan aloitusosa. Kirjasta tuli välitön menestys, ja nykyään poliisi Thomas Adreassonista ja juristi Nora Lindestä kertovat dekkarit ovat myyneet maailmanlaajuisesti jo yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Stenin rikostarinoissa perheellä ja ihmissuhteilla on keskeinen rooli niin päähenkilöiden arjessa kuin rikosten motiivinakin, aivan kuten oikeassa elämässä. Sandhamn-sarjan dekkarit yltävät jatkuvasti kansainvälisten myyntitilastojen kärkeen. Huikeaa menestystä on saavuttanut myös Stenin kirjasarjaan perustuvan Murha Sandhamnissa -tv-sarja: arviolta 70 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa on seurannut Noran ja Thomasin seikkailuja tv:stä. Viveca Sten asuu nykyään Tukholmassa aviomiehensä ja heidän kissansa kanssa. Kesäisin kirjailija perheineen muuttaa kesäasuntoonsa Sandhamniin, jonne hän rikostarinansakin sijoittaa.


Lukija: Jani Karvinen
Kesto:

3.8

571 arvosanaa

Tara

14.2.2024

Kirjasta tykkäsin kovasti, mutta lukija ei ollut mieleeni. Siitä huolimatta kuuntelin kirjan ja nautin sen juonen käänteistä. Suosittelen.

Mervi

27.11.2023

huippa

Outi

10.12.2022

Kirja oli ihan ok muuten, paitsi että se oli todella pitkäveteinen. Jännitystä kirjaan tuli vasta kahden viimeisen kuuntelutunnin aikana. Tuntui välillä, kuin olisi kuunnellut pikemminkin matkailuopasta, kuin dekkaria. Kirja oli pienoinen pettymys kahden Åren murhat-kirjan jälkeen.