(171)

Synkkä sopimus

äänikirja ja e-kirja


Kaksi avioliitossaan katkeroitunutta naista tapaa sattumalta junassa. Syntyy sopimus, jonka on tarkoitus ratkaista molempien ongelmat.

Kun Hannah ja Jinni kohtaavat toisensa junassa, he huomaavat pian, että heillä on jotain yhteistä. Molemmilla on kerrottavanaan tarina petollisesta ja julmasta aviomiehestä. Matkan aikana he sopivat tappavansa toistensa miehet.

Naisten suunnitelma vaikuttaa täydelliseltä. Molemmilla olisi murhan ajalle alibi, eikä kukaan osaisi yhdistää naisia toisiinsa.

Jinnin aviomiehen kotoa Hannah löytää Stanin, valtavan, karvaisen, likaisen juopon, jolla on kerrottavanaan aivan toisenlainen tarina. Stan väittää Jinnin olevan aivan erilainen ihminen kuin se tyylikäs ja ystävällinen nainen, joka sai Hannahin suostuteltua karmeaan rikokseen.

Kuka puhuu totta - ja kuka onkaan oikea uhri?

”Amanda Craigin yhdeksännessä kirjassa on kaikki vastustamattoman lukuelämyksen elementit: railakas juoni, ajatuksia herättäviä sosiaalisia kysymyksiä sekä sankaritar, joka selviää kaikesta, mitä kirjailija keksii hänen eteensä heittää.” - The Guardian

Amanda Craig (s. 1959)on useasti palkittu englantilainen kirjailija ja kirjallisuuskriitikko. Hän syntyi Etelä-Afrikassa ja kasvoi Italiassa. Ennen täysipäiväiseksi kirjailijaksi ryhtymistään hän työskenteli journalistina Sunday Times, Observer, Daily Telegraph ja Independent -lehdissä.


Lukija: Karoliina Kudjoi
Kesto:

3.4

171 arvosanaa

Jakelele

8.12.2022

Harvinaisen ennalta-arvattava sekä epärealistinen monella tapaa, lisäksi hurja määrä viittauksia naisten ja ylipäätään ihmisten oikeuksiin, jotka kaikessa tärkeydessään tuntuvat täyttävän todella monen kirjan sivuja. Aiheet ovat erittäin tärkeitä ja vakavia, mutta kun ne on lukenut jo kymmenistä kirjoista samoin esimerkein ja viittauksin, se alkaa hieman ärsyttää.

nanna000

11.8.2022

Ehkä hieman turhan pitkä, tarkasti kuvailtu myös epäolennaisuuksia. Juoni kuitenkin hyvä, jokseenkin ennalta-arvattava.

Iines

5.8.2022

Teos, jossa yhdistyy ihanasti yllättävyys ja perinteinen tutuksi käynyt tarina. Varmasti mieluisa niille, jotka etsivät modernia versiota Austenin teosten kaltaisille romaaneille.