(51)

Sutinaa ja suhmurointia: Suomen luonnon ihmeellisiä asukkaita

äänikirja


Eriskummallisia perhesuhteita, kavalia huijareita, elämänmittaisia liittoja ja lyhyitä lemmenhuveja - kun kotoista luontoa tarkkailee, saippuaooppera jää juonenkäänteissä kakkoseksi.

Sutinaa ja suhmurointia vie ennenkokemattomalle retkelle Suomen luonnon asukkaiden - eläinten, kasvien ja sienten - pariin. Tiesitkö, että kääpä on kylmäverinen murhaaja? Ja että haahkaäiditkin kaipaavat omaa aikaa ja vievät poikueensa siksi päiväkotiin? Entä sen, että puut suosivat sukulaisiaan? Ja että viattoman oloinen maariankämmekkä on petollisempi kuin puhtoinen ulkomuoto antaa olettaa?

Sutinaa ja suhmurointia on mainio aarrearkku jokaiselle Suomen luonnosta kiinnostuneelle. Teos ei tyydy toistelemaan tuttua luontotietoutta vaan nostaa eloisasti esiin yllättäviä asioita, joita harva tietää tutuistakaan kasveista ja eläimistä. Kirja innostaa luontoon ja näyttää, että jokaisella lajilla on oma ainutkertainen tehtävänsä luonnon monimuotoisuudessa.

Minttu Heimovirta on biologi ja eräopas. Hän on työskennellyt pitkään toimittajana Ylen luonto- ja tiedeohjelmissa ja toimittanut mm. suositun tv-sarjan Elävät puut. Heimovirta asuu Ylläksellä. Hän on tottunut luonnossa kulkija, joka osaa myös eräoppaana avata kiinnostavasti luonnon suuria ja pieniä ihmeitä.


Lukija: Minttu Heimovirta
Kesto:

4.0

51 arvosanaa

aki

23.3.2023

Lopetin kesken siksi 1 tähti. Lukija 0 tähteä. Aki👍.

Tia

4.3.2023

Seuraavaa opusta odotellessa. Aivan ihana kirja!

Saila

18.1.2023

Kirja oli mielenkiintoinen siihen asti kunnes kirjailija alkoi käyttää vanhentunutta ja loukkaavaa termistöä. Luulisi että jos kirjoittaa "tietokirjan" olisi kaikki tieto ja termistö nykyajassa.