(609)

Supervoimani ADHD

äänikirja ja e-kirja


Adhd on suhteellisen yleinen, mutta edelleen huonosti tunnettu oireyhtymä, johon liittyy paljon ennakkoluuloja, uskomuksia ja väärinymmärryksiä. Suomessa on jopa yli 150 000 adhd-aikuista.

Adhd on lyhenne sanoista attention deficit hyperactivity disorder. Puhutaan neuropsykiatrisesta häiriöstä, johon sisältyy muun muassa seuraavat oireet: vaikeus keskittyä, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus.

”Adhd:hen liitetään yleensä vain ongelmia, mutta adhd-oireisilla on myös monenlaisia vahvuuksia, jotka jäävät usein 'ongelmakäyttäytymisen' johdosta taka-alalle. Itse kutsun niitä supervoimiksi.”

Joidenkin evoluutiotutkijoiden mukaan adhd-ominaisuudet ovat olleet ihmisen varhaishistoriassa eduksi, sillä ilman liikkumiseen, muutokseen ja seikkailuun viehättyneitä heimoveljiä ihmiskunta olisi saattanut jämähtää turvallisuushakuisena syntysijoilleen.

Kirjassa tutkitaan, miten adhd-ominaisuuksia voidaan hyödyntää niin arjessa kuin työelämässä kääntämällä ne vahvuuksiksi. Myös yrittäjiltä löytyy usein adhd-ominaisuuksia: aikaansaavuus, riskinottokyky, rohkeus, kekseliäisyys ja kyky nähdä mahdollisuudet uhkien sijaan. Kirjassa kolme yrittäjää kertoo oman inspiroivan tarinansa.

Supervoimani ADHD on kohdistettu diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen ja juuri sinulle, joka tekstiä luet, sillä moni kärsii adhd:sta tietämättään. Durchmanilla itsellään on diagnosoitu adhd ja hän on myös adhd-oireisen pojan äiti. Teos perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin, joita hän valottaa esimerkein. Kirja sisältää myös harjoituksia, joilla voimavaroja tunnistetaan ja vahvistetaan.

Sari-Marika Durchman on yrittäjä, Art Director ja NLP trainer, joka on luonut uransa mainonnan ja visuaalisen suunnittelun parissa. Hän on myös muutosvalmentaja, joka auttaa ihmisiä avaaman oman elämän solmukohtia, löytämään uutta suuntaa ja kirkastamaan tavoitteitaan NLP:tä ja skeematerapia hyödyntäen.


Lukija: Kati Tamminen
Kesto:

4.1

609 arvosanaa

Minna

22.8.2023

Sain hyviä vinkkejä arjen avuksi.

Juha

11.8.2023

Löytyi useampikin kiinnostava työ kalu omaan käyttöön

Meri

3.5.2023

Erinomainen kirja ja oppii paljon uusia asioita. Avartaa paljon sekä auttaa ymmärtämään