(105)

Summan teräsmyrsky

äänikirja ja e-kirja


Talvisodan hyytävimmät taistelut

Kristian Kososen kuudes sotaromaani Summan teräsmyrsky kertoo talven 1940 ankarimmista taisteluista yhdessä Suomen puolustuksen strategisesti tärkeimmässä paikassa.

Sotamies Karppinen tarkkailee öistä maisemaa Karjalan kannaksella. Hän yrittää olla paleltumatta tulipalopakkasessa ja siirtelee rähjääntynyttä karvalakkiaan vuoroin korvalta toiselle, jotta kuulisi pienimmänkin rasahduksen.

Karppinen ei näe vilaustakaan korpraali Hietarinteestä ja sotamies Mukkulasta, jotka kersantti Männistö lähetti lähimaastoon varmistamaan pioneerien miinoitustöitä. Hietarinne ja Mukkula osaisivat kyllä hoitaa hommansa huomaamattomasti, mutta nyt yö on liian hiljainen. Venäläisillä on pahat mielessä.

Kristian Kosonen kuvaa kuudennessa sotaromaanissaan talven 1940 ankarimpia taisteluja Summan rintamalla, missä helppoon läpimurtoon luottanut puna-armeija joutui kokemaan nöyryyttäviä tappioita. Kertomus herättää eloon jäätävän kylmän talven ja niukoin resurssein varustetut miehet, jotka taistelivat uskomattoman itsepintaisesti idän jättiläistä vastaan.


Lukija: Arttu Kurttila
Kesto:

4.4

105 arvosanaa

Laura

4.9.2023

Mukaansatempaava kertomus ja hyvä lukija.

Juha

25.11.2022

Kovia äijiä ei voi muuta sanoa kiitos kaikille veteraaneille .muutoinkin hyvä kirja kertakaikkiaan

Janne

6.11.2022

Kosonen alkanut hyvin kehittyä kirjoittajana. Ei enää vain pelkkää räiskintää ja jotenkin mieleen mitenkään jäämättömiä henkilöitä tapahtumat edellä.