(1)

Suget på liv

e-kirja


När det 30-åriga berättarjaget tar upp kontakten med en gammal skolkamrat vid namn Orvar Smith, förändras allt. Ögonforskaren Orvar, som alltid varit singel, har plötsligt gått och gift sig med en yngre, helt makalöst vacker kvinna. Det är något alldeles speciellt med henne, de svarta lockarna, djupet i ögonen och den där svårdefinerbara mystiken som leder tankarna mot Egypten. Vem är hon egentligen? De tre börjar umgås intensivt, men det dröjer inte länge förrän Orvar blir allvarligt sjuk..

Bertil Falks "Suget på liv" är en av de fjorton noveller som ingår i antologin "Arga katter ger rivet skinn", författade av Novellmästarna (2020).

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.