(2307)

Subutex-kaupungin kasvatit

äänikirja ja e-kirja


Puhutteleva lähikuva varjoyhteiskunnan nuorista.

Kaunistelematon ja läheltä kuvattu tositarina Subutex-kaupungin eli Raahen pojista, joiden elämässä Subutex-riippuvuus siirtyi vuosituhannen vaihteessa veljeltä toiselle.

Haastattelut ja valokuvat vievät lukijan varjoyhteiskuntaan, tuhansien suomalaisten todellisuuteen. Keskiössä on Henkka, joka on käyttänyt huumeita jo lähes 20 vuotta. Kuolema vierailee lähipiirissä yhä useammin, ja kolmekymppisenä elossa olevat ovat kaveriporukkansa viimeisiä. Vaikka toisenlaista elämää on enää vaikea kuvitella, on Henkka päättänyt yrittää kuiville vielä kerran. Subutex-kaupungin kasvatit antaa puheenvuoron niille, joiden ääntä ei yleensä kuulla. Se kuvaa läheltä elämää, jossa päihdeongelmat, syrjäytyminen ja rikollisuus siirtyvät sukupolvien perintönä.

Laura Juntunen (s. 1991) on raahelaislähtöinen vapaa toimittaja, joka on erikoistunut yhteiskunnallisiin teemoihin ja rakenteellisiin ongelmiin. Juntusen töitä on julkaistu useissa medioissa. Subutex-kaupungin kasvatit on hänen esikoisteoksensa, jota tehdessään hän kulki pohjoissuomalaisten päihteiden käyttäjien mukana yli kahden vuoden ajan.


Lukija: Arttu Kurttila
Kesto:

4.1

2307 arvosanaa

Saara

13.3.2024

Lukija on älyttömän hyvä.

Pauliina

23.1.2024

Rehellistä, surullista tekstiä, mikä laittaa ajattelemaan hyvinkin syvällisiä asioita.

Sampo

22.1.2024

Erittäin miellyttävä lukija, mukaansa tempaava tarina, pistää ajattelemaan. Vahva suositus!