(0)

Sovaren

e-kirja


Vid tjugosju års ålder lämnar Peter sitt tidigare liv bakom sig och ansluter sig till underrättelsetjänsten. Där jobbar han under täckmantel med den lysande chefen Wenda Klein som uppdragsgivare. En dag får Peter ett åtagande som ska komma att förändra hela hans liv. Genom kontraspionage har det kommit till Wendas vetskap att en ung kvinnlig mullvad fått i uppdrag att agera sovande agent med en aktiv agent, genom att gifta sig med honom. Den där aktiva agenten råkar såklart vara Peter själv, och hans uppgift är nu att svälja betet och spela spelet fullt ut..

Bertil Falks "Sovaren" är en av novellerna i antologin "Det allseende ögat är slutet", författade av Novellmästarna (2016).

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.