(225)

Sotilas ja työmies: Muistikuvia ja mietteitä

äänikirja ja e-kirja


Vaikuttavan sotilasuran tehneen komentajan väkevä muistelmateos.

Ari Puheloinen kuvaa kiehtovasti, kuinka vaatimattomissa oloissa varttuneesta pojasta kasvoi ammattiupseeri ja Venäjän tuntija sekä kenraali ja puolustusvoimain komentaja.

Puheloinen oppi tuntemaan itäistä naapuria opiskellessaan neuvostoarmeijassa ja tulkkina virkamatkoilla. Suomen sotilasasiamiehenä Moskovassa käsitys venäläisistä syventyi. Millaisen uhan suuri naapuri muodostaa?

Mehevissä kertomuksissa liikutaan niin idässä kuin lännessä. Uraan sisältyi opiskeluvuosi Harvardissa. Punaisena lankana on työnteon ylistäminen. ”Kun tekee työnsä hyvin, niin tulee maailmassa menestymään”, Puheloinen kuuli jo nuorena.


Lukija: Jarkko Pajunen
Kesto:

4.1

225 arvosanaa

Esko

20.3.2024

Kirja kaksijakoimen. Alku normi elämänkertaa loistavalla kerronnalla. Loppuosa valtiollista ja kansaivälistä stradegian pohdiskelua mukaanlukien Venäjän aloittama hyökkäys sota v.22 mahdollisine lopputulemineen. Tykkäsin kovin.

Sami

1.9.2023

Tässä oli varsin monta erilaista osiota: Alun henkilöhistorian taustoitus oli ihan mukiinmenevää. Joku voi tykätä, että se oli täynnä itsekehua, mutta uskon sen olleen ihan rehellisesti kerrottu; minkäs sille mahtaa, jos on tullut tehtyä muutama ennätys ja muutenkin merkittäviä saavutuksia. Armeijan rakenteen ja johtamisorganisaation yli hyppäsin, kun sitä oli jo tullut pari tuntia. Näkemyksensä Venäjästä ja Ukrainan sodasta ja yleisestikin geoplitiikasta olivat mielenkiintoisia ja selvästi hyvin mietittyjä.

Jukka

17.8.2023

Hyödyllistä luettavaa muillekin kuin nykyajan upseereille. Suosittelen lämpimästi.