(0)

Skattbacken

e-kirja


Egentligen var Skattbacken inget märkvärdigt. Bara en låg, gräsklädd kulle med några mossiga stenar och en gammal ask där ett par skogsduvor byggt sitt bo. På solsidan växte det fullt med smultron som barnen kunde plocka av hela sommaren. Det är där Erland och hans vänner spenderar soliga sommardagar drömmandes om vad de ska göra med skatten, med allt guld och silver som ligger nedgrävt djupt under Skattbacken ...

I Anna Kajsa Hallgards roman Skattbacken får vi följa Erland och hans vänner under deras barndom och uppväxt på Gotland under det tidiga 1900-talet. Det är en historisk berättelse om kärlek, livet på landsbygden och om att behöva lämna sin barndoms fantasier bakom sig och växa upp.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare från Gotland. Hennes debutroman En man finner sin väg utkom 1942 och därefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa värnade särskilt mycket om lantbruket och hemorten och använde ofta den gotländska landsbygden som inspiration för sina verk.