(241)

Silkkitiet: Uusi maailmanhistoria

äänikirja ja e-kirja


Huippuhistorioitsijan vankka suurteos näyttää, mistä moderni maailma on syntynyt.

Turkiksia, hopeaa ja öljyä. Ideoita, uskontoja ja keksintöjä. Kauppareittien kuhina on kietonut lännen ja idän kohtalot yhteen jo parituhatta vuotta.

Peter Frankopan kulkee rohkeasti halki vuosisatojen ja sitoo silkkiteiden värikkään menneisyyden nykymaailmaan. Hän piirtää esiin häikäisevän maailmanhistorian, jossa imperiumi toisensa jälkeen nousee ja tuhoutuu, kulkutaudit ravistelevat elämää ja 1900-luvun sodat muuttavat historian suunnan jälleen kerran.

Tässä tuoreessa historiakäsityksessä Bysantin vaikutus nykymaailmaan on suurempi kuin muinaisen Rooman ja mongolihallitsijat nousevat Napoleonin rinnalle.


Lukija: Kalle Chydenius
Kesto:

4.3

241 arvosanaa

Linda

14.9.2023

Helppo ja miellyttävä kuunnella.

Eeva

12.2.2023

Melkoinen järkäle! Muistuu mieleen omat kouluajat, jolloin maailman historia esitettiin aivan eri tavalla. Tämä oli hieno elämys! Äänikirjan lukija oli erinomainen.

Jonna

3.2.2023

Aivan loistava! Kirja kertoi totuudenmukaisesti ja vääristelemättä historiaa, joka suurelta osin on tuntematonta. Lähinnä kirja käsitteli historiaa, joka on suurvaltojen peliä maailman herruudesta. Hyvin laaja ja paljon tietoa antava teos. Lukija oli myös erinomainen.