(96)

Sauli Niinistö: Mäntyniemen herra

äänikirja ja e-kirja


Suomi tulisi nykyoloissa toimeen ilman presidenttiäkin, mutta suomalaiset eivät halua tulla toimeen ilman Mäntyniemen herraansa.

Sauli Niinistön vahvuus on samalla hänen heikkoutensa: hän ei ole luonut hovia eikä kasvattanut itselleen seuraajaa. Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen kirja analysoi presidentin ulkopolitiikan läpikotaisin ja tuo uutta valoa hänen persoonaansa.

Miten pikku ”Saukista” kasvoi eduskunnan ”Tuomari” ja lopulta ”Mäntyniemen herra”, joka käyttää kaiken sen vallan jonka laki hänelle sallii?


Lukija: Jaakko Ohtonen
Kesto:

3.8

96 arvosanaa

Sami

2.3.2024

En ole koskaan ennemmi lukenut/kuunnellut kirjaa, jossa on näin paljon politiikkaa. Enkä aijo koskaan enää kuunnella. Kirjoittajat viisastelivat sillä, että mitä presidentti sillä ja sillä sanomsella haki. Kirjan parasta antia itselleni oli Suomen turvallisuustilanteen pohdiskelu.

Ricardo

27.1.2024

Mielenkiintoisia paljastuksia kulisseista

Outi

2.11.2021

Tuntui siltä, että kirjaan oli tarkoituksella oikein etsimällä etsitty päähenkilön epämiellyttäviä piirteitä tai epäjohdonmukaisia tekoja. Kirja tuntui asenteelliselta, vaikka ehkä yritys oli pikemminkinkin tuoda median välittämän kekkosmaisen konsensuksen rinnalle kriitisempää tai objektiivisempaa näkökulmaa. Joka tapauksessa tuhat kertaa parempi kuin Uimosen fanikirjemäinen, myötähäpeää herättävä teos.