(63)

Salaliittoteorioiden filosofia: Temppeliherroista liskoihmisiin

äänikirja ja e-kirja


Dianan kuoleman takana oli Britannian salainen palvelu.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu tiesi etukäteen WTC-iskusta.

Koronarokotteisiin sisältyy 5G-siru.

Holokaustia ei tapahtunut.

Huhuja salaliitoista on esiintynyt aina, mutta nyt salaliittoteorioista puhutaan päivittäin. Salaliittoteoriat ovat kuitenkin hyvin erilaisia keskenään, ja niitä levitetään monista syistä. Monet salaliittoteoriat kumpuavat epäluottamuksesta valtiovaltaa, viranomaisia ja asiantuntijoita kohtaan, ja salaliittoteorioiden levittäminen puolestaan vähentää luottamusta näihin tahoihin.

Salaliittoteorioiden filosofia on ensimmäinen kattava esitys salaliittoteorioiden herättämistä filosofisista kysymyksistä. Se pohtii salaliittoteorioiden syntymisen ja suosion syitä sekä teorioiden leviämisen vaikutuksia. Miksi salaliittoteoriat vetävät puoleensa, mitä ne kannattajilleen antavat ja keiden etuja ne palvelevat? Mikä merkitys faktatiedolla ja kriittisen ajattelun opettamisella on salaliittoteorioiden torjumisessa? Pitäisikö salaliittoteorioita ylipäänsä torjua - ja jos pitäisi, niin miksi?


Lukija: Jarkko Pajunen
Kesto:

3.4

63 arvosanaa

Anonyymi

1.6.2023

Erittäin analyytistä pohdintaa ja informaatiota. Melko tiukkaa tekstiä, mutta kuitenkin mielenkiintoista!

Petteri

12.6.2022

Kiinnostava aihe ja valaisi monipuolisesti salaliittoteorioita ja niiden syntymistä. Hieman häiritsi ”paikkaukset” jotka erottuivat kovemmalla volyymilla alkuperäisestä luetusta tekstistä.

Punahilkka

12.6.2022

Aivan liian puiseva. Suomessa on julkaistu muitakin kirjoja salaliittoteorioista viime aikoina ja suosittelen mieluummin niitä. Kyllä tieteellisestäkin tekstistä saa vetävää jos haluaa.