(168)

Roudarit

äänikirja ja e-kirja


”Jos näissä hommissa on glamouria, se haisee paskalle ja hielle.”

Ilman roudareita keikoilla soittaisi vain muutama tuntematon trio, sellainen joka saa itsensä paikalla, kamansa pystyyn ja äänensä kuuluviin ilman apua. Kaikki muut tarvitsevat roudareita.

Roudari on nöyristelemätön ja nöyrä, paksunahkainen ja lähes aina lehmänhermoinen. Psykologi, lastentarhanopettaja ja erotuomari. McGyveriakin kovempi tyyppi, joka korjaa julmassa pakkasessa lahon keikkabussin vaikka alushousun kuminauhalla.

Roudareissa alan suomalaiset legendat Illi, Puosu, Raaka-Arska ja Hande Mertanen sekä kymmenet muut kertovat hervottomia tarinoita keikoilta ja keikkamatkoilta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään.

Haudan takaa puhuu Hurriganesin ensimmäinen roudari Kuivis. Artistipuolelta äänessä ovat muun muassa Ville Valo, Remu Aaltonen, Mato Valtonen ja Pelle Miljoona. Bändeistä oman lukunsa ovat saaneet Lapinlahden Linnut, Hanoi Rocks, Eppu Normaali, Popeda, Sielun Veljet ja Pelle Miljoonan yhtyeet.

Lamppu Laamaselta on aiemmin julkaistu muun muassa kirjat Tavastia Klubi, Helsinki, Matkalla tuntemattomaan - Pelle Miljoona muiden mukaan ja Dave Lindholm - Tietenkin.


Lukija: Jani Karvinen
Kesto:

3.9

168 arvosanaa

Ilkka

7.2.2024

Suukkoja

Anonyymi

15.6.2023

Raaka ja todenmukainen kuvaus kovien kavereiden kovasta duunista!

Allu

16.1.2023

Kun roudarien nimet ei sano suurelta osin mitään, jatkuva pötköön lukeminen ja kertojasta toiseen hyppiminen menee korvasta sisään ja toisesta ulos. Eniten jää mieleen jatkuva "silti ei jäänyt yhtään keikkaa tekemättä"-fraasin toistaminen. Muuten ihan mielenkiintoisia tarinoita.