(1130)

Risto Räppääjä ja lapsenvahti

äänikirja ja e-kirja


Mitä tapahtuu, kun Lennart Lindberg joutuu Risto-vauvan lapsenvahdiksi?

Risto Räppääjä -sarjan rikas kieli ja hauska tilannehuumori viehättävät kaikenikäisiä lukijoita. Ne sopivat erinomaisesti ääneen luettaviksi ja innostavat lapsia lukemaan itse. Uudessa kirjassa Rauha-täti kertoo tarinan, jossa Risto-vauvaa pidetään nerona – yltääkö hän kuuhun asti?

Rauha-täti kertoo iltasadun, jossa Risto ilmoitetaan television Vuoden viisain vauva -kilpailuun. Rauhan pitää ommella esiintymisasu ja hän pyytää lapsenvahdiksi alakerran poikamiehen, Lennart Lindbergin. Lennart ei ymmärrä mitään lapsenhoidosta, ja lopulta Risto-vauva konttaa omille teilleen. Kun televisiosta tullaan kuvaamaan kilpailukandidaattia, Rauha pakottaa Lennartin pukeutumaan vauvaksi, koska hänen täytyy esittää Ristoa. TV-toimittaja on haltioissaan sensaatiomaisen viisaasta vauvasta, jolla on silmälasit ja viikset. Miten mahtaa käydä kisassa, tuoko Lennart voiton kotiin?

Lastenromaani Risto Räppääjä ja lapsenvahti perustuu näytelmään Risto Räppääjä vauvana, jonka kantaesitys oli nukketeatteri Hevosenkengässä vuonna 2012.

Kaikki rakastavat Sinikka Nopolan (1953--2021) ja Tiina Nopolan (s. 1955) kirjoittamia lastenkirjoja. Heidän luomansa Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu tunnetaan myös monessa muussa maassa.

Christel Rönns on maamme ykkösrivin kuvittajia, Finlandia Juniorillakin palkittu.



4.4

1130 arvosanaa

Mio

18.2.2024

paras

Iida

11.2.2024

tämä oli hauska ja kiehtova

Alluu

9.2.2024

ihanaaaaa😻😻😻😻😻😻😻😻😻😻