(53)

Rikotut

äänikirja


Rikosromaani tuhoavista tarinoista, joita itsellemme kerromme. Helsingin Kalliossa teloitetaan ohiajavasta autosta kaksi ihmistä julkisella paikalla. Vanhempi rikostutkija Karita Haapakorpi ei usko ilmeiseen tutkintalinjaan vaan seuraa omaa vaistoaan.

Samaan aikaan hänen ystävättärensä, psykiatri Amina Rehmannin luokse terapiaan tulee ensikäynnille nainen, joka ehtii kertoa kuulleensa jotain kammottavaa ennen kuin pakenee kesken istunnon. Toisaalla vankilasta vapautuu murhasta istunut mies, joka sellikaverinsa mukaan ei uskaltaisi tappaa kärpästäkään.

Tapaukset vetävät mukaan myös Aminan ex-rakastetun tilastotieteilijä Juha Huhtalan ja kuljettavat lukijan yritysmaailman vallankaappaukseen, mielipuolisiin uskomuksiin, murhiin ja aina Kaliforniaan asti. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Monikerroksisessa tarinassa särkyneiden ihmisten kohtalot sotkeutuvat keskenään ennen vääjäämätöntä loppua.

Rikotut on psykologinen, henkilövetoinen rikosromaani, jonka ydinteema käsittelee niitä tarinoita, joita itsellemme kerromme. Yksi on kasvatettu murhaajaksi, toinen uskoo olevansa jumalankaltainen, kolmas on tuominnut itsensä elämään ilman rakkautta. Voiko ihminen muuttua vai olemmeko oman tarinamme vankeja loppuun asti?

Tommi Laiho (s. 1973) on helsinkiläinen mainosalan luova johtaja ja kolumnisti. Hänen esikoisteoksensa Uhanalaiset julkaistiin 2020 ja se arvioitiin yhdeksi vuoden parhaista dekkareista. Käsikirjoitus palkittiin myös Otavan Rikos 2019 -jännitysromaanikilpailussa ja optioitiin televisiosarjaksi.


Lukija: Veera Kiiskinen
Kesto:

3.5

53 arvosanaa

Marko

25.2.2024

pikkuisen sekava kirja