(65)

Rikospaikkana Vastaamo: Kuinka luottamus murtui

äänikirja


Miten Suomen suurin rikos järkytti yhteiskuntaa

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto oli uhrimäärällä mitattuna Suomen historian suurin rikos. Kaiken kaikkiaan noin 31 000 psykoterapia-asiakkaan henkilötiedot ja potilaskertomukset varastettiin. Tiedoilla kiristettiin rahaa Vastaamolta ja sen asiakkailta, ja osa tiedoista vuodettiin verkkoon. Rikos aiheutti mittavat taloudelliset vahingot ja horjutti myös ihmisten mielenterveyttä, turvallisuudentunnetta ja yhteiskunnallista luottamusta ennenkuulumattoman julmalla tavalla.

Rikospaikkana Vastaamo on uudenlainen yhdistelmä perinteistä äänikirjaa ja haastattelumuotoista podcastia. Kirjan ytimessä ovat tietokirjailija ja kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuon kokemukset syksyltä 2020, jolloin hän itsekin joutui Vastaamon asiakkaana tietomurron kohteeksi. Näkökulmia syventävät muun muassa tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppösen ja Tietovuodot.fi-sivuston luoneen koodari-psykologi Aapo Puskalan haastattelut.

Katleena Kortesuo on palkittu tietokirjailija, joka on tehnyt yli 40 kirjaa viestinnästä, yhteiskunnasta ja historiasta. Hänen kirjansa tunnetaan konkreettisista esimerkeistä ja nasevasta kielenkäytöstä. Katleena on myös viestinnän kouluttaja, tunnettu seminaaripuhuja ja yhteiskunnallinen bloggaaja, jonka missiona on parantaa julkisen viestinnän selkeyttä ja saavutettavuutta.


Lukija: Katleena Kortesuo
Kesto:

3.4

65 arvosanaa

Tiina

14.4.2024

Ei tämä kyllä kirja ollut. Ennemminkin radio-ohjelma vieraineen.

Sofia

20.7.2022

Kirja oli kuin podcasti, mutta muuten ihan hyvä. Olisin kaivannut vielä enemmän tutkittua tietoa verkkorikoksista ylipäätään.

Heikki

22.6.2021

Ensimmäiset 15 minuuttia sisälsi lähinnä kirjoittajan omaa ajatuksen juoksua. Eka haastattelu oli yhtä pitkäpiimäistä, joten ei kiinnostanut jatkaa kuuntelua. Ei vastattu sanallakaan kirjan otsikkoon ensimmäisessä 15 minuutissa. Ei tämä ainakaan uhreille paljoa auta, koska kyllä he tietävät mitä terapia on, eikä sitä tarvitse selittää juurta jahkaen.