(142)

Rautalilja

äänikirja ja e-kirja


Lumoava lukuelämys – suuria tunteita 1800-luvun ruukkimaisemista

Rakastetun Kaari Utrion Rautalilja on kutkuttavan kiehtova kuvaus 1800-luvun kyläyhteisöstä, jonka ahneus ja intohimo saavat hetkessä sekaisin.

Elämä Peurajoen ruukinkylässä ajautuu hetkessä kaaokseen, kun kartanoon saapuu uusi ruukinherra häikäilemättömine vaimoineen. Ruukinherra haluaa maasta irti nopeammin rautaa, mikä miellyttää kovasti hänen huvituksia ja hepeniä rakastavaa rouvaansa. Tehokkuuden nimissä syrjään joutavat monet, kuten hyväntahtoinen vanha ruukinpatruuna ja armelias pastori lapsineen – kunnes kylään ilmestyy karismaattinen muukalainen.

Mutta onko äveriäs merikapteeni Robert Winterbeck kunniallinen merikapteeni vai epärehellinen merirosvo? Entä mitkä ovat hänen todelliset aikeensa kauniin Paulinan suhteen?

Kaari Urtrion huikean jännittävä Rautalilja on jälleen saatavana yli neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Kaari Utrio on ollut viidenkymmenen vuoden ajan yksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmannessa polvessa.


Lukija: Kirsti Valve
Kesto:

3.8

142 arvosanaa

LadyCrazy

25.11.2021

Jos odotat tältä Utrion kirjalta samaa kuin Saippuaprinsessalta, Paperiprinssiltä ja vaikka Pappilan neidoilta, on luvassa erittäin karvas pettymys. Suosittelen jättämään tämän kirjan väliin tai suorastaan juoksemaan karkuun ja unohtamaan, että koskaan kohtasit tämän kirjan. Koko kirja on pelkkää latteaa p@neskelua ja naiset esiintyvät tarinassa vain seks1objekte1na. Kiinnostavinta koko kirjassa ovat ne pätkät, jotka kertovat masuunin toiminnasta ja 1800-luvun ruuanlaitosta -tosin, jos nämä aiheet kiinnostavat on parempi hakea kirjastosta tietokirja ja jättää tämä kirja väliin. En suosittele tätä kirjaa kenellekään.