(198)

Psykopatian monet kasvot

äänikirja ja e-kirja


Psykopatian monet kasvot vie lukijan psykopatian vääristyneeseen maailmaan. Psykopatia on vakava persoonallisuushäiriö, joka ei sisälly diagnoosinimikkeenä mihinkään tautiluokitukseen. Ilmiötä tutkitaan aktiivisesti, etualalla ovat geneettiset ja neurobiologiset tutkimukset, mutta myös kielteisillä lapsuudenaikaisilla kokemuksilla on oma merkityksensä.

Psykopatian käyttäytymispiirteistä kauaskantoisimmat vaikutukset sekä yksilön että ympäröivän yhteisön kannalta ovat empatiakyvyttömyys, syyllisyydentunteen puuttuminen, väkivaltaisuus ja toistuvat rikokset. Psykopatian tuottamat haasteet ja kustannukset ovat suuria. Ne ulottuvat tunnekylmien lasten ja nuorten harjoittamasta julmasta kiusanteosta nuorten ja aikuisten tekemiin suunnitelmallisiin rikoksiin, jotka ovat kauheimmillaan sarjamurhia.

Psykopatian monet kasvot soveltuu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille, aikuispsykiatrian ja vankeinhoidon ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.


Lukija: Juhani Rajalin
Kesto:

4.1

198 arvosanaa

Jonna

11.9.2023

Oli mielenkiintoinen, sisältäen monen tyyppisiä tutkimustuloksia, hurjista tutkimuksista, ihan tavanomaisiin. Lisäksi paljon tietoa aiheesta. Lukija oli myös hyvä!

Tomi

3.1.2023

Kirjan lopulla puhuttiin Hitleristä yli tunnin verran. Puuduttava osio muuten kiehtovassa kirjassa.

Tiia-Riikka

21.3.2022

Mielenkiintoista sisältöä. Kirja oli hieman raskas kuunneltava, sillä siinä referoitiin paljon tutkimuksia, eivätkä kaikki termit peruspulliaiselle auenneet. Lukijan olisin toivonut olevan täsmällisempi: psychiatry-sanassa /p/ ei kuulu, ja behavioralismi lausutaan suomeksi niin kuin kirjoitetaan, ei "biheivioralismi". Lukijan ääni oli miellyttävä, ja sitä jaksoi kuunnella.