(61)

Positiivinen kasvatus

e-kirja


Lapsi ei opi uusia taitoja komentamalla ja rangaistuksin. Siten saamme aikaan vain loputtomia valtataisteluja, jotka usein johtavat lapsen ei-toivottuun käyttäytymiseen. Tottelemisen sijaan voisimme opettaa lasta ajattelemaan itse ratkaisuja hankaliin tilanteisiin.

Positiivisen kasvatuksen ydin on lapsen empaattinen kohtaaminen. Empatia on lapsen hyväksymistä sellaisena kuin hän on - vielä asioita opettelevana ja parhaansa yrittävänä. Kun lapsi tuntee olonsa turvalliseksi sekä saa tarpeeksi läheisyyttä, hän voi paremmin. Myös kuormittavat konfliktitilanteet vähenevät, kun lapsi kokee tulleensa kuulluksi ja ymmärretyksi.

Käytännönläheinen ja lempeä teos opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirja antaa työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen.



4.2

61 arvosanaa

Heini

2.8.2023

En kerkeä lukemaan, toivoin, että olisi äänikirjana niin voisi kuunnella autossa.

Raila

16.10.2021

Olis pitänyt olla äänikirja. Mulla tulee toisinaan pahaolo laitteesta lukemisesta. Tällä appillä pitäs olla kone joka lukis jos ei ole äänikirjana. Oon tehnyt niin omistamissani ekirjoissa ja ihan ymmärrettävää lukua silleenkin saanut.

Juha

2.10.2021

Menin mainoksenne lankaan. Siinä mainostettiin tätä äänikirjana, harmi.