(411)

Pimeä jää

äänikirja


Pimeä jää valittiin vuoden 2018 parhaaksi esikoisdekkariksi Suomessa.

Isa Karos -sarjan huikeassa avausosassa mökkirannasta löytyy tyttölapsen ruumis. Murhatutkinta sysää ylikonstaapeli Isa Karoksen matkalle ihmismielen syvyyksiin – omaansa ja murhaajan.

Unien kuvissa pimeä jää. Kun kaikki on mennyt, pimeä jää.

Pimeä jää on Saimaan sydämeen Savonlinnaan ja uinuvaan kalastajakylään, Oraviin sijoittuva psykologinen trilleri. Poliisikaksikko Isa Karos ja Niiles Aarnikoski joutuu uransa vaikeimman tapauksen eteen selvittäessään 9-vuotiaan Sofia Sihvosen murhaa. Miksi lapsi on sullottu katiskaan? Entä mistä kertoo tytön kaulaan aseteltu puukoru? Kysymyksistä vaikein vaanii Isaa öisin: miksi joku murhaa lapsen?

Isan ja Niileksen eteen tulee umpikuja toisensa jälkeen, niin murhatutkinnassa kuin siviilielämässä, ja kaikki sekoittuu vyyhdeksi, josta on vaikea erottaa, kehen voi luottaa ja kenen puolesta pitäisi pelätä. Tai ketä pitäisi pelätä.

Tuire Malmstedt (s. 1974) on esikoiskirjailija, joka toimii kieltenopettajana, ja on aiemmin työskennellyt kääntäjänä ja teknisenä kirjoittajana.


Lukija: Mervi Takatalo
Kesto:

3.7

411 arvosanaa

Mia

2.3.2024

Vähän sekava, jännittävä kyllä.

Mia

5.1.2024

En vaan kertakaikkiaan pysty kuuntelemaan tätä lukijaa. Harmi. Ei ole ensimmäinen kirja jonka kuuntelu ei onnistu tämän lukijan vuoksi.

Marja

23.12.2023

Jotenkin sekava🤔