(264)

Pieni bistro Bretagnessa

äänikirja ja e-kirja


Sydäntä lämmittävä tarina uudesta alusta

Nina Georgen Pieni bistro Bretagnessa on merentuoksuinen tarina uusista mahdollisuuksista, joihin tarrautumalla kaikki harmaa, elämätön elämä katoaa sydämestä kuin rantahiekkaan piirretty viiva.

Marianne on juuttunut rakkaudettomaan avioliittoon, jota on kestänyt vuosikymmeniä. Pariisin-matkalla hän päättää panna sille lopullisen pisteen. Hyppy Seine-jokeen ei tuo Mariannelle vapautusta, kun hänet pelastetaan ja viedään sairaalaan toipumaan. Aviomies on kylmä kuin Seinen mutainen vesi, suuttuu vaimolleen ja palaa takaisin kotiin Saksaan. Marianne tulkoon perässä.

Sairaalassa Mariannen katse kiinnittyy kaakelilaattaan, jonka käsinmaalatussa kuvassa on merellinen maisema bretagnelaisesta Kerdruckin kylästä. Se tuntuu vetävän häntä vastustamattomasti puoleensa, ja pian Marianne löytääkin itsensä tämän pienen kylän keskuksesta, Ar Mor -nimisestä bistrosta. Vaan miten käy, kun vihainen aviomies jäljittää Mariannen ja vanha, kunnon vaimon velvollisuudentunto nostaa päätään?

Nina George (s. 1973) on saksalainen journalisti ja kirjailija. Hän on julkaissut kolmisenkymmentä kirjaa sekä lukuisia novelleja ja kolumneja. George työskentelee kirjailijoiden tekijänoikeuksien puolesta mm. kansainvälisen kirjailijajärjestö PENin piirissä sekä toimii kouluttajana ja puhujana. Hän asuu kirjailijapuolisonsa kanssa Berliinissä ja Bretagnessa.

Vuonna 2011 George sai saksalaisen Delia-palkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle rakkausromaanille. Hänen tuotannostaan on suomennettu kolme romaania: Pieni kirjapuoti Pariisissa (2016), Pieni bistro Bretagnessa (2018) ja Uniin eksyneet (2019).


Lukija: Erja Manto
Kesto:

3.6

264 arvosanaa

Sari

27.1.2024

Koukuttava. piti nopeasti kuunnella läpi. tykkäsin

Tarja

19.1.2024

Hyvän mielen kirja.

Nina

1.1.2024

mielenkiintoine ja niin toden peräinen meistä naisita