(114)

Pianisti

äänikirja ja e-kirja


Puolanjuutalaisen pianistin selviytymistarina keskitysleiriltä.

”Laskiessani sormeni koskettimille ne tärisivät. Tällä kertaa jouduin siis vaihteeksi maksamaan hengestäni soittamalla pianoa!”

Radiossa ja kahviloissa soittanut Wladyslaw saa todistaa Varsovan gheton kauhut aitiopaikalta, kun hänet teljetään muiden joukossa sen sisään. Toisen maailmansodan edetessä kuolema vaanii Varsovan raunioissa piileksivää Szpilmania, mutta kerta toisensa jälkeen hän selviää hengissä joukkomurhien ja teloitusten keskeltä. Lopulta hän saa odottamattoman suojan saksalaiselta kapteeni Hosenfeldilta. Szpilmanin todistajanlausunnosta puuttuu kaikki jälkiviisaus, sitä täydentävät vain Hosenfeldin päiväkirjamerkinnät. Roman Polanski ohjasi Pianistin pohjalta samannimisen menestyselokuvan.


Lukija: Simo Häkli
Kesto:

3.9

114 arvosanaa

Terhi

28.2.2024

Erilainen kuvaus

IIkka

2.11.2022

Uskomaton tositarina

R

19.2.2022

Paras ikinä lukemani kirja. Ainut kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran. Tylsää kohtaa ei kirjassa ollut. Kerronta vie ikäänkuin mukaan tapahtumiin, vaikka kirja on kirjoitettu ilman korulauseita, on se vakuuttava suruineen, toivon pilkahduksineen. Tämä tositapahtumista kertova teos kuvaa mm.ihmisen raakalaismaisen petoksen ja avun sellaiselta taholta, mitä ei osaisi odottaa. Eloonjäämiskamppailu on lähes uskomatonta luettavaa. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat lukea tapahtumarikkaan ja jännittävän kirjan suruineen ja kauhuineen kaikkineen.