(115)

Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla

äänikirja ja e-kirja


Syväluotaus Suomen puhutuimmasta puolueesta ja sen kiistellystä johtajasta

Ovatko perussuomalaiset uhka demokratialle vai osoitus sen toimivuudesta? Näin erilaisista lähtökohtista perussuomalaisia voidaan tarkastella. 2000-luvun kiistellyin poliittinen liike tunnetaan heikosti. Kirjassa eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kertoo, millaisesta puolueesta on kyse. Mikä on sen ideologia, mitkä ovat perussuomalaisten tavoitteet ja miksi sitä äänestetään?

Kuvatessaan perussuomalaisuutta ja sen taustaa Jokisipilä purkaa suomalaisten puolueiden kannatusmuutosten syitä. Kirjallisten lähteiden ohella teos pohjautuu Jussi Halla-ahon ainutlaatuisiin haastatteluihin.


Lukija: Jarkko Pajunen
Kesto:

3.9

115 arvosanaa

Anonyymi

5.9.2023

tosi asiallinen analyysi, kiitos

Marko

3.8.2023

Tämä on puolusteleva. Ja laadullisesti ala-arvoinen tulkinta. Joka aloittaa kirjan puolustelemalla tulevaa tekstiään.

Heikki

30.12.2022

Koko kirja tuntuu olevan täynnä vastaavaa puolustelevaa tulkintaa. Esim. miksi Jokisipilä kirjoittaa "mahdollisesta rasistisuudesta"? S.138-139: " Eniten kriittistä keskustelua perussuomalaisten ympärillä on käyty sen väitetystä rasismista. Osa poliittisista kilpailijoista ja tutkijoista katsoo puolueella olevan aatteessaan ja toiminnassaan selkeästi rasistisia piirteitä. Keskustelu kiertyy usein ex- puheenjohtaja Halla-ahoon, hänen saamaansa tuomioon kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja hänen avoimen rasistisiksi tulkittuihin vanhoihin blogikirjoituksiinsa. Kun julkisissa teksteissä on sellaisia ilmaisuja kuin "Afrikan sarven ihmissaasta", "neekeri", "muhamettilaisyhteiskunnista tuttu partasuumiliisi", "munat pystyssä mölähdellen hyppelehtivät musulmaanit", "savannilta Helsinkiin kuskattu afro", "pedofiiliuskonto", "turvapaikkaturistit", "huivikulttuurilla mahdollisesti selittyvä olematon impulssikontrolli", "maahanmuuttajalaumat", "elintasosiirtolainen" ja "negridisviritteiset, saharaneteläpuolistaustaissävytteiset henkilöt", ei keskustelua tekstien sisältämästä mahdollisesta rasistisuudesta voi pitää ainakaan kovin yllättävänä.[169] " S.140 Jokisipilä kysyy, että miksi Timo Harakan, Antti Kaikkosen tai Jan Vapaavuoren saamia tuomioita ei ole pidetty poliittisesti samalla tavalla raskauttavina kuin Halla-ahon sakkoja tuomitusta blogikirjoituksesta. Miten Jokisipilä voi rinnastaa heidän saamansa tuomiot tuomioon rasismista? Rasismi on raskauttavampi asia.