(34)

Penni Pähkinäsydän ja Viluhallan salaisuus

äänikirja ja e-kirja


Kun sydän on suuri, rohkeudellakaan ei ole rajoja…

Keijugenreä raikkaasti uudistavan saturomaanisarjan kolmannessa seikkailussa Tuulenpesän metsään iskee siipivaras. Onnistuuko toimelias Penni ystävineen selvittämään merkillisen siipimysteerin?

Pakkanen on maalannut Tuulenpesän metsän talojen ikkunat timanttikuvioisilla lumitähdillä, mutta talven ensimmäisenä yönä tapahtuu hurjia. Pennin kotipuuhun murtautuu rosvo, joka pakenee lumituiskuun varastetut keijunsiivet mukanaan. Mysteeriä selvittäessään Pennille ja hänen ystävilleen alkaa paljastua myös Viluhallan salaisuus. Seikkailu on täynnä yllätyksiä, ja tosipaikan tullen Pennin on oltava rohkeampi kuin koskaan ennen, mutta kestääkö hänen herkkä sydämensä jännittävät käänteet?

Romaani on kolmas osa kirjasarjaa, joka on lumonnut kaikenikäiset lukijat ja saanut kiitosta myös kriitikoilta. Sarjan aloitusromaani Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku oli ehdolla sekä Runeberg Junior - että Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi ilmestymisvuonnaan 2020.

Kuvittaja Kati Vuorento on loihtinut kirjaan klassikkosatujen lumoa ilmeikkäillä, pitsimäisillä kuvituksillaan, jotka saavat katsojan melkein kuulemaan lyijykynän rahinan.

Sarjassa seurataan Pennin ja hänen ystäviensä elämää Tuulenpesän metsässä. Seikkailun ja jännityksen lisäksi kirjoissa uppoudutaan nuoren keijun elämän käännekohtiin.

Viihteen monitoimi-ihme Cristal Snow (s. 1975) tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana. Monipuolisesti lahjakas Snow on opiskellut kirjoittamista New Yorkissa ja tehnyt aikaisemmin mm. lasten näytelmiä. Kirjan kirjoittaminen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, ja idea Penni Pähkinäsydämeen ja keijujen maailmaan syttyi jo viisitoista vuotta sitten.

Kuvittaja Kati Vuorento (s. 1973) asuu ja työskentelee Espoossa ja syttyy luonnosta ja kauneudesta. Hänet tunnetaan ilmeikkäistä hahmokuvituksistaan, jotka ilahduttavat herkällä tyylillään monen ikäisiä lukijoita.



4.5

34 arvosanaa

Katri

20.2.2023

Jälleen ihana tarina! Tyttären kanssa kuunneltiin iltasatuna ja kirjan loputtua tytär huokaisi, että toivottavasti uusi kirja tulee pian! Ja äänikirjan lukijalle kiitos hyvin tehdystä työstä!

Heidi

19.11.2022

Ihana🤩tosi hyvä paras kaikista kolmesta😋

Ida

25.10.2022

Penni on aivan ihana hahmo ja näin aikuisena pidin kirjoista kauheasti! Aion ostaa joululahjaksi kummitytölle ja toivon että hän saa kirjasta samanlaista rohkeutta ja rehellisyyttä, mitä Pennistä löytyy. Kiitos cristal, toivottavasti Pennin tarina jatkuu vielä 🤗