(3)

Pasianssimysteerio

äänikirja ja e-kirja


Isän ja pojan fantastinen matka filosofian lähteille -- Sofian maailman tekijältä!

Pasianssimysteerio on mielikuvitusta kutkuttava matkakertomus, joka vie lukijansa halki Euroopan aina Kreikkaan asti. Norjalaispoika Hans Thomas ja hänen isänsä kulkevat valppaina näkemään niitä asioita, joille useimmat meistä ovat sokeita. Satu ja todellisuus punoutuvat moniulotteiseksi seikkailuksi ihmiskunnan menneisyyteen ja Euroopan historiaan.

Kaksitoistavuotias Hans Thomas lähtee isänsä kanssa matkalle kohti Ateenaa, äitiään etsimään. Sveitsin rajalla hän saa huoltoasemaa pitävältä kääpiöltä lahjaksi suurennuslasin, ja myöhemmin alppikylän leipurilta pullan sisään leivotun pienen kirjan. Hans Thomas ryhtyy suurennuslasin avulla lukemaan tarinaa tropiikin saarelle rantautuneesta merimiehestä ja tämän salaisuudesta. Taikasaaren elävät pelikorttihahmot kertovat omaa satuaan, joka tempaa Hans Thomasin mukaansa, ja pian hän huomaa olevansa itsekin salaperäisen tarinan osa!

Jostein Gaarder (s. 1952) on norjalainen kirjailija. Hänen nuortenkirjoissaan historialliset tiedot yhdistyvät seikkailu- tai matkakertomukseen, ja ne sisältävät usein arvoituksia ja yllättäviä käänteitä. Gaarder opiskeli germaanisia kieliä ja luterilaista teologiaa Oslon yliopistossa. Ennen ryhtymistään kirjailijaksi hän opetti kansalaisopistossa uskontoa ja filosofiaa.


Lukija: Markus Niemi
Kesto: