(61)

Pandemian jälkeen

äänikirja ja e-kirja


Kertomus Suomesta, jonka 100-vuotisjuhlat ovat ohi.

Olemme matkalla pandemian jälkeisestä nykyisyydestä tulevaisuuteen, joka on itse asiassa jo menneisyyttä. Maailmaa on kohdannut kaunis tuho. Eurobondeilla ei tee enää mitään, mutta vanhoille kirjoille ja kivääreille on käyttöä. Ostoskeskukset, koulurakennukset ja stadionit ovat muuttuneet hyödyttömiksi. Ne eivät kykene tarjoamaan riittävää suojaa sään vaihteluja, petoeläimiä tai toisia selviytyneiden ryhmiä vastaan.

Harri V. Hietikon biker-sarjasta tuttuun tapaan päähenkilö on yksinäinen sankari, jonka matka Turun linnassa säilyneen sivistyksen suojista, halki autioituneen maan kohti Kajaanin viidakoita, on täynnä tragikomiikkaa ja rujoa huumoria. Esimerkiksi balladi Pyhittäjäisä Sergein ruplajunasta on hykerryttävää luettavaa. Kerronta upottaa lukijan shamaanirummutuksen tapaan syviin mieleen kerroksiin. Hietikko on kehittänyt uniikin kielensä huippuunsa. Uutuuskirja on maaginen. Selvästi tekijänsä paras.

Hallintotieteiden tohtori Harri V. Hietikko (1970) nousi eturivin rikoskirjailijaksi biker-trilogiallaan Lausukaa Paranoid, Näkemiin Shosanna ja Insomnian ensioireet. Hietikkoa luonnehditaan suomen kielen uudistajaksi ja täysin omintakeiseksi yhteiskunnan kuvaajaksi. Hänen tietokirjansa Management by Sauron - Sormusten Herran johtamisopas on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.


Lukija: Pyry Ojala
Kesto:

2.8

61 arvosanaa

Juhani

7.3.2024

Oli kyllä harvinaisen huono. Rasismia, tyhmyyttä ja uhoa samassa paketissa. Eikä paketti edes toiminut hyvin.

Milena

24.12.2023

tylsä. ei oikein päässyt vauhtiin. jäi kesken

Taija

19.5.2023

Todella rikasta kieltä ja kuivaa huumoria. Kirja vaati vähän keskittymistä, jotta tarinana pääsi sisälle. Lukija sopi päähenkilön ääneksi erinomaisesti.