(331)

Pako Berliinin ali

äänikirja ja e-kirja


Hermoja raastava jännitysnäytelmä sankaruudesta, petturuudesta ja salaisesta tunnelista Berliinin katujen alla.

Pako Berliinin ali on palkittuun brittiläiseen Tunnel 29 -podcastiin perustuva uskomaton tositarina vapautensa menettäneistä ihmisistä - heistä, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen sen takaisin.

Kesällä 1962 joukko länsisaksalaisia miehiä ryhtyy hengenvaaralliseen urakkaan: he alkavat kaivaa Berliinin muurin ali tunnelia, jonka avulla on tarkoitus pelastaa kymmeniä itäsaksalaisia länteen. Uhkarohkeassa suunnitelmassa on monia vaaroja: hapenpuute, tunneliin tulviva vesi ja yläpuolella partioivat Stasin sotilaat ovat niistä pienimpiä - vaarallisin kaikista on kaivuryhmään soluttautunut agentti.

Joukkoon liittyy myös amerikkalainen toimittaja, joka haluaa tehdä tv-historiaa ja kuvata paon reaaliajassa. Suurvaltojen välit ovat kylmän sodan seurauksena kärjistyneet, ja jos amerikkalaisten osallistuminen tunnelin rahoittamiseen paljastuisi, voisi seurauksena olla pahimmillaan kolmas maailmansota.

Helena Merriman on palkittu BBC-kanavan juontaja ja tuottaja, joka haastatteli kirjaansa varten kymmeniä tunnelin rakentamiseen osallistuneita ja Itä-Saksasta paenneita. Pako Berliinin ali perustuu Merrimanin suosittuun Tunnel 29 -podcastiin, jonka New Yorker -lehti valitsi vuoden 2019 kymmenen parhaan podcastin joukkoon. Kirjasta on tekeillä tv-sarja.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.4

331 arvosanaa

Outi

15.12.2023

Mielenkiintoinen. Kuvaa hyvin myös nykyaikaa, Venäjällä. Lukijan painotuksesta en niin välittänyt.

O'Andness

25.10.2023

DDR, kansallissosialismin jälkitauti. Kirja minulle melkein aikalaistarinaa, hyvä muistutus, ja varoitus. Kiinnostava ja jännittävä.

Anu

27.8.2023

Todella hyvä kirja! Mielenkiintoinen kertomus lähihistoriasta ja sosialismin järjettömyydestä