(20)

Paddington Puutarhakadulla

äänikirja


Karhuherra Paddington on jo itseoikeutettu Brownin perheen jäsen, hän on täysin kotiutunut Puutarhakatu kolmeenkymmeneenkahteen. Mutta kuten hänellä itsellään on tapana sanoa: "Minä olen sellainen karhu, jolle sattuu ja tapahtuu".

Ikimuistoiseksi jää sekin kerta, kun herra Brown alkaa remontoida Paddingtonille omaa huonetta. Remontti etenee kovin hitaasti ja nuori karhuystävämme päättää ottaa maalisudit omiin tassuihinsa. Kuten myös tapettiliisterin. Ja erivärisiä maaleja. Jotka kaikki päätyvät hänen turkkiinsa. Lopulta hän tapetoi vahingossa oven piiloon ja joutuu vangiksi uuteen huoneeseensa.

Kommelluksia on myös tiedossa Paddingtonin ryhtyessä harrastelijasalapoliisiksi. Ja kun Paddington järjestää ilotulituksen Brownien pihamaalle, naapurin hapan herra Curry saa kokea pienen yllätyksen. Mutta kun Paddington vilustuu ja joutuu vuoteenomaksi, huomaavat kaikki, kuinka tyhjältä elämä tuntuisikaan ilman pientä pörröistä karhua nimeltä Paddington.

Englantilainen Michael Bond (s.1926 - 2017) tunnetaan parhaiten karhuherra Paddingtonista kertovista kirjoistaan. Idean kirjasarjaan hän sai eräänä jouluaattona Selfridgesin tavaratalossa, kun hän löysi hyllystä yksinäisen pienen nallekarhun ja osti sen lahjaksi vaimolleen. Sarjan ensimmäinen teos, Karhu nimeltä Paddington, ilmestyi vuonna 1958. Bondin tuotanto käsittää yli sata teosta.

Englantilainen Michael Bond (1926–2017) tunnetaan parhaiten karhuherra Paddingtonista kertovista kirjoistaan. Idean kirjasarjaan hän sai eräänä jouluaattona Selfridgesin tavaratalossa, kun hän löysi hyllystä yksinäisen pienen nallekarhun ja osti sen lahjaksi vaimolleen. Sarjan ensimmäinen teos, Karhu nimeltä Paddington, ilmestyi vuonna 1958, ja se on saanut sittemmin jatkoa romaanien, kuvakirjojen sekä animaatioiden muodossa. Kohteliaasta, ihmisenkaltaisesta pikku karhusta on tullut englantilaisen lastenkirjallisuuden klassikko, ja sen seikkailuja on käännetty yli 30 kielelle. Bondin tuotanto käsittää yli sata teosta.


Lukija: Mikko Kivinen
Kesto:

3.6

20 arvosanaa

Emma

12.2.2022

Loppuu kesken kaiken 4 min kohdalla

Isto

21.1.2022

Muuten olisi hyvä jos tässä olisi koko tarina eikä pätkäisisi kesken lauseen.