(324)

Näkymättömät kalterit

äänikirja


Nelivuotias Hameeda Lakho saapuu Hollantiin vuonna 1968 äitinsä ja kolmen sisarensa kanssa kohdatakseen jälleen isänsä vuosien eron jälkeen. Hyvin nopeasti paljastuu, että elämä isän kanssa on yhtä helvettiä: mies on tyranni, joka riistää ja pahoinpitelee perhettään. Kielitaidoton muslimiäiti on tilanteen edessä voimaton. Lopulta isä rankaisee tyttäriään suojelevaa äitiä pahimmalla mahdollisella tavalla: hän karkottaa tämän takaisin Pakistaniin ja valehtelee Hollantiin jääville tyttärilleen äidin kuolleen.

Sisarukset jäävät isänsä ja tunnevammaisen äitipuolensa armoille. Hameeda kapinoi ja yrittää turhaan saada ihmisiä huomaamaan hätänsä, kunnes lopulta 13-vuotiaana onnistuu karkaamaan kotoaan. Vuosikausien hapuilun jälkeen hänen onnistuu vähä vähältä päästä omille jaloilleen, ja kuullessaan äitinsä olevan vielä elossa hän päättää tehdä kaikkensa tämän löytääkseen.



4.3

324 arvosanaa

Jonna

16.5.2022

Koskettava ja selkeästi kerrottu tarina Pakistanista Alankomaihin muuttaneesta perheestä, kotiväkivallasta ja kahden kultturin ja uskonnon eroavaisuuksista. Hyvä lukija!

Kirsti

11.4.2022

Hameedin elämä oli lapsena rankkaa, ja traagista julman isän ja pahan äitipuolen hoivissa. 13-vuotiaana hän sai tarpeekseen väkivallasta ja lähti kotoaan. Hänestä kasvoi vahva,viisas nainen.

Veronika

6.4.2022

Kaunis, tarkka, herkkä ja kauhistuttava tarina pienten tyttöjen tuskallisesta lapsuudesta. Mukana vievä tarina saa miettimään, miten tavalliset asiatkaan eivät aina ole itsestään selviä. Tähän on jatkoa, kirja nimeltä särkynyt kehä. Sen aion etsiä käsiini, koska sen verran jäi loppu mietityttämään.