(67)

Neliöjuuri

äänikirja


Mitä tapahtuu, kun kaksi neljääkymppiä lähestyvää pariskuntaa päättää perustaa perheen yhdessä?

Identtiset kaksoset Kati Sormunen ja Sonja Tuomainen vauvakuumeilevat tahoillaan. Ajatus suloisesta vauvasta kierremakaronivarpaineen houkuttelee, mutta lapsiperhearjen ristipaineet arveluttavat. Vanhemmuus on suuri tuntematon, josta kaikuvat viestit ovat ristiriitaisia.

Olisi kätevää, jos tilauksen voisi hoitaa kotiovelle vauva & vaippakassi käteen -periaatteella, mutta koska se ei ole mahdollista, on aika virittää kotikutuinen hedelmöityspaja. Kaksoset ovat tottuneet jakamaan kaiken pienestä pitäen, miksei myös lasta. Mutta onko kaksi paria vanhempia lapsen etu vai samanlainen turhake kuin kesä- ja talviverhot? Onko ympäristö – tai edes kukaan vanhemmista – valmis, kun järki, tarpeet, tunteet ja biologia vetävät nelikkoa eri suuntiin?

Siskosten elämää hämmentää ja selkeyttää salaperäinen sukulainen Alexander Rotekreutz, joka ilmoittaa testamenttaavansa heille hulppean huvilan, yhdellä tiukalla ehdolla.

Mari Frisk on toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Hänen esikoisteoksensa "Neliöjuuri" ilmestyi vuonna 2020.

Omaperäisestä perheenperustamisesta kertova Perhekuvioita-sarja on täynnä räväkkää huumoria, mutta myös syvällisempiä sävyjä. Raikas tarina vanhemmuudesta, sisaruudesta, ja nykyajan työelämästä tarjoaa vertaistukea ja oivalluksia ruuhkavuosissa rämpiville.


Lukija: Anni Tani
Kesto:

3.4

67 arvosanaa

Ninni

31.5.2022

Ihan ok. Ei kummemmin tunteita herättävää.

Helena

29.11.2020

Olipa aikamoista sanailua, varsinaista ilotulitusta. Aika monesti hörähtelin itsekseni ja ajattelin, että tämä termi pitää muistaa ja ottaa käyttöön. Mielessäni näin leffan, jossa oli erikoinen ja yllättävä juoni ja aivan tosi yllättävä loppu. Jäi suorastaan huutamaan jatko-osaa.