(93)

Ne, joita emme unohda

äänikirja ja e-kirja


Rakastetut eivät kuole koskaan

Victoria Hislopin Ne, joita emme unohda on historiallinen romaani Kreikan repivästä lähihistoriasta ja henkilökohtaisten valintojen kauaskantoisista vaikutuksista.

Eräänä päivänä Ateenassa pikkuinen Themis-tyttö havahtuu yksin kotonaan ruokapöydän alla leikkiessään korviahuumaavaan pamaukseen ja kaikkialta tulvivaan valoon. Pahasti rappeutunut kotitalo on romahtanut pöydän ympäriltä, mutta Themis ja suuri ruokapöytä säilyvät kaikkien ihmeeksi ehjänä. Tämä pamaus on kuin lähtölaukaus niille koville ajoille, jotka odottavat naiseksi kasvavaa Themista ja hänen läheisiään.

Tulevina vuosina natsimiehitys, Kreikan poliittinen jakautuminen oikeistoon ja vasemmistoon, sisällissota, nälkä, puute ja kurjuus repivät Themiksen perhettä. Kipeistä henkilökohtaisista ratkaisuista tulee väistämättä poliittisia valintoja. Myös Themiksen päätökset syntyvät vihan ja rakkauden ääripäissä.

Victoria Hislop on tinkimätöntä taustatyötä tekevä kirjailija ja taitava kertoja, jonka historiallisissa romaaneissa mennyt aika herää eloon yhtä aistittavana kuin tämä päivä.

Victoria Hislop (s. 1959) on brittiläinen kirjailija. Hän sai vuonna 2007 parhaan tulokkaan Galaxy British Book Awards -palkinnon esikoisromaanillaan Saari, josta tehty tv-sarja sai suuren suosion. Hänen kirjojaan on käännetty noin 30 kielelle. Suomeksi hänen tuotannostaan on julkaistu romaanit Saari, Elämänlanka, Paluu, Ne, joita emme unohda sekä Saaren jatko-osa Eräänä elokuun iltana. Hislop asuu Kentissä puolisoineen, ja heillä on kaksi lasta.


Lukija: Annu Valonen
Kesto:

3.9

93 arvosanaa

Anonyymi

19.10.2022

Paikka paikoin hieman raskas lukea.

Tuula

14.9.2022

Hyvän kirjailijan toden tuntuinen kirja Kreikan historiasta

Arja

21.11.2021

Kreikan historia tuli hyvin esiin.