(5)

Naarasleijona: Viisi Pysäyttävää novellia

äänikirja


Novelleja korpimaiseman kätköistä

Syvälle ihmismieleen luotaavissa tarinoissa on tarkasti piirrettyjä ihmiskohtaloita useista näkökulmista kerrottuna. Päähenkilöt palaavat kerta toisensa jälkeen itäsuomalaiseen miljööseen. Kertomukset ovat kuitenkin hyvin erilaisia. Niissä on kaipuuta, onnea, menetyksiä, mielipuolisuutta ja lopulta toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Niminovelli Naarasleijonassa tarraudutaan epätoivon vimmalla kiinni haavekuvaan omasta tulevaisuudesta. Toisen novellin päänäyttämö on rintamamiestalon kellarin portaikko. Siinä seurataan talon muuttumista ajan saatossa. Kolmas novelli Hilma on selviytymistarina elämästä epilepsian kanssa, ennakkoluulojen ja yhteiskunnan asettamien rajojen puitteissa.

Neljäs novelli Villasukat on kamppailu elämän ja kuoleman välillä, mutta tulos ei välttämättä ole selvä voittajallekaan. Viimeisessä novellissa Annaliisa palaa menneisyyteensä junamatkalla Helsingistä Joensuuhun.

Selma Kaasinen on Outokummun kasvattama Australian suomalainen, jonka nykyinen asuinpaikka on Canberra. Hänellä on takanaan pitkä ura tutkijana ja virka Australian valtiolla. Novellikokoelman tapahtumakenttä, maalais- ja korpimaisema Pohjois-Karjalassa, on Selmalle tuttu lapsuudesta ja nuoruudesta.


Lukija: Ilona Pilli
Kesto: